Nova campanya preventiva de controls per evitar les distraccions al volant

El Servei Català de Trànsit coordina aquesta setmana una campanya de controls per prevenir les distraccions durant la conducció i el respecte pels semàfors.

Mossos d’Esquadra i Policies Locals faran una vigilància conjunta intensiva i focalitzada.

Aquesta és la quarta campanya preventiva i integral que es fa aquest 2018, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia i camions i furgonetes.

Convé destacar que les distraccions durant la conducció, les més habituals motivades pels telèfons mòbils, estan tenint conseqüències tràgiques a les carreteres. Quant als factors concurrents dels accidents amb víctimes que es van registrar el 2017, la incidència de les distraccions en l’accidentalitat amb víctimes va ser del 28.3%.

Per aquest motiu, l’SCT insisteix també enguany en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit.

En l’article 18 del Reglament General de la Circulació es considera incompatible amb l’obligatòria atenció permanent a la conducció l’ús per part del conductor, amb el vehicle en moviment, de dispositius com pantalles amb accés a Internet, monitors de televisió i reproductors de vídeo o DVD, així com el GPS (article 18.1). També especifica la prohibició d’utilitzar dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació que requereixi intervenció manual del conductor (article 18.2). A més, també recull la prohibició de conduir utilitzant cascos o auriculars connectats  a aparells receptors o reproductors de so (article 18.2). Aquestes infraccions són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís.

Categories: Trànsit.