Arxiu

Nou centre de distribució d’aliments i roba

A finals de juliol, va obrir les portes el centre “De tots” de distribució d’aliments i roba de Tordera. Es troba gestionat per l’Ajuntament, l’Associació de Voluntariat de Tordera, Creu Roja de l’Alt Maresme i l’Església Missionera Evangèlica de Tordera. El projecte neix del treball de la Taula d’Aliments i Roba que es va constituir al febrer del 2015. Optimitzar els recursos humans i materials i crear un únic punt de distribució d’aliments i roba al municipi eren els principals acords als quals va arribar la taula i amb la creació del centre “De tots” els han pogut assolir.

Abans cada entitat tenia el seu punt de recollida i treballava de manera independent. Així doncs, Càritas i Creu Roja repartien lots d’aliments amb coordinació amb els serveis socials i l’Església Evangèlica donaven roba per a gent necessitada. L’única entitat que, de moment, no formarà part del projecte és Càritas que no han negat la possibilitat d’entrar-hi en un futur. El funcionament del centre canviarà respecte al que s’havia fet fins ara i com explica Salvador Giralt, regidor d’obres i serveis, de participació ciutadana i tecnologies de la informació, la idea “és que sigui un supermercat que funcioni a través de punts que els serveis socials adjudicaran a cada usuari i aquests puguin agafar els aliments que ells consideren que més necessiten”. D’aquesta manera s’eliminarà el sistema de lots i el repartiment es basarà en el número de membres de la família i la situació econòmica. Per recollir els aliments cada persona tindrà data i hora concertada de manera mensual. També hi haurà altres novetats com és la ubicació. El centre es troba situat a la Nau 16 del Carrer B del polígon de Can Verdalet. Encara que estigui als afores del municipi, s’ha afegit una parada de bus urbà amb una freqüència de trenta minuts. De moment, el centre repartirà els aliments els dimarts i els dijous al matí i segons com vagin els primers mesos decidiran si augmentar o reduir els dies de donar servei als ciutadans.

Els aliments provenen de donacions d’empreses i de ciutadans, dels excedents de la Unió Europea, de la Fundació del Banc d’Aliments o de les campanyes de recollida d’aliments. Segons el regidor, hi ha entre 130 i 140 famílies a les que, des del centre, se’ls donarà servei.

Més endavant, quan el projecte estigui més consolidat, hi haurà un rober que estarà disponible a la mateixa hora assignada per recollir els aliments. Es podrà comprar roba de segona mà, que prové de donacions de ciutadans, amb un sistema de copagament simbòlic i solidari ja que els ingressos revertiran en la distribució d’aliments.

Escoltar Salvador Giralt:

 

Text i foto, Anna Gibernau

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/