Arxiu

Moment per la Solidaritat

Blanes suspèn les Catifes de Corpus del 14 de juny.

 

L’associació Estores de Raval de Blanes i l’ Associació de Catifaires d’Arbúcies, d’altra banda, han participat en el Projecte MOMENT PER LA SOLIDARITAT organitzat per la Coordinadora Internacional d’entitats d’Art Efímer, a través de la Federació Catalana de Catifaires que és membre de la Coordinadora Internacional i actualment la presideix.

Aquest Projecte que és únic i innovador en l’àmbit catifaire ha estat proposat per la Comissió de Projectes de la Coordinadora Internacional, especialment durant l’etapa del confinament.

En aquest aspecte cada catifaire ha elaborat una catifa amb flors o materials naturals que tenia a casa seva per expressar el seu art i els sentiments que volia compartir.

Hi han participat des de Catalunya, a través de la Federació Catalana, el Grup de Catifaires del Raval de Barcelona, Acció Cívica Calderina, Associació de Catifaires de Ripollet, Foment de Sitges, Associació Estores del Raval de Blanes -que en va fer dues-, Casal Cultural de Mollet del Vallès, Associació de Catifaires d’Arbúcies, Associació Cultural Corpus La Garriga,.. I de la resta del món catifaires de Mèxic, Itàlia, Índia França, Nepal, Bèlgica, Federació Gallega, Alemanya, Espanya, Malta,….

Aquest Projecte està dedicat a totes aquelles persones que durant el confinament, fan treballs essencials a favor de la comunitat (personal sanitari, de serveis, de neteja, etc.), també està dedicat a les famílies que han perdut un familiar o amic o ésser estimat a causa de la pandèmia del covid-19 i també amb una dedicació especial d’esperança als malalts i en general a tots els catifaires del món.

Sota el lema “ALLUNYATS PERÒ UNITS DE COR” les nostres catifes expressen l’escalfor i l’abraçada solidària que volem compartir i enviar a la resta del món.

Podeu consultar el resultat del nostre treball a través de l’enllaç de:

Facebook:https://www.facebook.com/alfombrasinternacionalesdearteefimero/videos/606262623313966/

YouTube:  https://youtu.be/683C5q5JVSA

Instagram: https://www.instagram.com/tv/B___Pr0B3HD/?utm_source=ig_web_copy_link  

Sense catifes al carrer el dia 14 de juny

Aquest 2020 Blanes tampoc podrà gaudir de les ‘Estores de Corpus’ que s’havien de fer el cap de setmana del 13 i 14 de juny, com la immensa majoria dels esdeveniments socials, culturals, esportius i de tota mena que s’havien previst al llarg de l’any. Les tradicionals confeccions d’art efímer, que aquests darrers anys han tingut un nou impuls i major expansió amb les creacions d’artistes blanencs, no les podran gaudir blanencs i visitants, però han comptat amb una alternativa telemàtica.

L’any passat, en què les Catifes de Corpus van coincidir amb la Revetlla de Sant Joan, es calcula que van visitar les populars estores unes 20.000 persones. La principal temàtica que van representar van ser els 700 anys de la Parròquia Santa Maria que s’havia estat commemorant al llarg del 2019 amb diferents esdeveniments que giraven al seu entorn.

Aquesta tradició s’ha mantingut els darrers anys, afegint un element qualitatiu al propi espectacle de les catifes. En l’edició del 2019 van col·laborar dissenyant i confeccionant les respectives estores els i les artistes Joan Pujol, Narcís Balmanya, Brenda Caballero, Joel Ristol, Jordi Boronat, Zaida Pulido, Judit Escayola, Èrica Simon, Ma Àngels Maresma, Víctor Catalan, Joan Torner, Susanna Martín, David de la Fuente, Montse Rocabert i Els PIM.

 

Imatges: catifes fetes des de casa a Blanes

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/