‘Mocadors al Vent’

Blanes acull ‘Mocadors al Vent’, un cant a la bellesa de la vida de quatre dones unides per la superació d’un càncer de mama

 L’exposició fotogràfica s’allotjarà a la Sala García Tornel fins el 4 de novembre, i posa l’accent en el desig de trencar els estigmes que s’associen amb la malaltia

Les quatre dones es van conèixer durant les sessions de quimioteràpia a l’Hospital Comarcal de Blanes, arran del diagnòstic d’aquesta malaltia. Recorden que van arribar amb molta por, ignorant tot el què podia passar-les i, sobretot, carregades de preguntes sobre l’afectació del tractament: marejos, pèrdua de cabell, repercussió en la feina, en el dia a dia… Un munt d’interrogants que afegia incertesa a la seva situació.

Expliquen que es va crear entre elles un vincle màgic que va ajudar-les a afrontar la malaltia i a donar-se mutu i còmplice suport. La força que va sorgir les va contagiar de l’optimisme necessari, unides alhora pel desig compartit de trencar barreres i fer oblidar els estigmes que van associats al càncer de mama. Un altre objectiu comú que les va unir va ser les ganes de passar-s’ho bé i mostrar-se al món en positiu abans que despertar la pena o la commiseració.

Seguint aquesta fita, va sorgir la idea de fer una sessió fotogràfica que recollís en imatges totes aquestes vivències. Per això, han comptat amb la col·laboració dels fotògrafs Jordi Masbernat i Josep Salip, que s’han encarregat de treure la part més artística i fotogènica de les quatre dones. Ho van fer a través de tres sessions diferents, una de les quals la van fer a l’emblemàtic castell de Sant Joan.

Categories: Societat.