Arxiu

Màxima atenció als petards i a la carretera

El departament d’Interior ha posat en marxa un dispositiu especial coincidint amb el cap de setmana de la revetlla de Sant Joan. Un total de 3.197 Mossos d’Esquadra garantiran la seguretat en les celebracions i els desplaçaments que es duguin a terme al llarg de tot el cap de setmana, sobretot a partir de les tres de la tarda de divendres, quan està previst que 515.000 vehicles surtin de l’àrea de Barcelona. Aquesta xifra representa un increment de la mobilitat per aquestes dates del 14,3% respecte 2017. La previsió és que els punts més conflictius siguin l’AP-7 entre Sant Cugat i Barberà, la C-32 Nord a Mataró, i l’AP-7 a l’alçada de Maçanet de la Selva. Per aquest motiu s’habilitaran carrils addicionals en aquestes vies. A banda, els Mossos efectuaran 68 controls d’alcoholèmia i drogues la nit de la revetlla.

Pel que fa als parcs de Bombers, s’ha previst un reforç de personal de 172 operatius més dels que són habituals en una guàrdia corrent i s’obriran els parcs voluntaris fins les dues de la matinada. El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha donat a conèixer aquestes dades en un acte a la seu central dels Bombers de la Generalitat, ubicada a Cerdanyola del Vallès, on ha remarcat que “tota precaució és poca per Sant Joan”.

 

El sector pirotècnic afronta la revetlla amb bones perspectives i confia arribar als 18 MEUR en vendes com el 2017

Si bé els petards acostumen a vendre’s a última hora, el sector confia igualar les xifres de l’any passat. Des de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya esperen que el negoci generi uns 18 MEUR, la mateixa xifra que el 2017. A algunes botigues s’ha detectat fins i tot un increment respecte la revetlla passada

La despesa mitjana per família aquest sant Joan serà d’una 40 euros. En tot moment s’han d’extremar les precaucions per evitar problemes amb els petards i les fogures.

 

Els catalans menjaran 1,7 milions de coques artesanes per Sant Joan

Els preus, de mitjana, es mantindran entre els 16 i els 35 euros, malgrat l’encariment de productes com els pinyons.

El president del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província, Elies Miró, ha explicat que el fet que enguany la revetlla s’escau en dissabte podria afavorir un tímid increment de vendes que ha xifrat en un 2%.

Josep Csta, president del Gremi de Pastissers de Girona, explica que es mantindrà la tònica de fer coques petites perquè la majoria de gent en pugui comprar.

Pel que fa a les més venudes, tornaran a ser les coques tradicionals de brioix amb crema i pinyons, seguides de la coca de llardons de full. Tanmateix, pels paladars més innovadors i segons cada pastisseria del país, també hi haurà novetats que van des de la coca de mascarpone, mango, sobrassada o en forma de gelat.

El Servei Català de Trànsit coordina controls preventius per combatre l’alcohol i les drogues en la conducció

La campanya preventiva es fa aquesta setmana, coincidint amb la celebració de la revetlla i festivitat de Sant Joan

En la darrera campanya de control de drogoalcoholèmia, efectuada el passat mes de febrer, es van detectar 668 positius

Renfe amplia de 10.500 places els Rodalies que enllacen Barcelona amb Garraf i Maresme per la revetlla de Sant Joan

En concret, la nit del dissabte i la matinada de diumenge la companyia reforça la capacitat habitual dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costeres del Garraf, de la Costa Barcelona – Maresme i de la Costa Brava. A més s’ha previst la circulació de cinc trens especials, dos de Barcelona a Mataró i tres a Vilanova i la Geltrú amb parada a totes les estacions. La línia R2 sud de Rodalies de Catalunya (Sant Vicenç de Calders- Estació de França per Vilanova i la Geltrú) és la que registra tradicionalment una major demanda en aquesta festivitat i la que comptarà amb més reforços.

La FECASARM preveu, per a la revetlla de Sant Joan, un 100% d’ocupació a restaurants i locals d’oci nocturn en zones de costa

S’espera més afluència de públic respecte a altres anys degut a que la revetlla de Sant Joan coincideix amb dissabte.

Com a aspectes negatius, des de la FECASARM preveiem que per aquesta nit, com cada any, hi hagi més competència deslleial, més venda ambulant il·legal i més “botellot”, pel que demanem a les diferents administracions que intensifiquin els controls per evitar que es produeixin.

Publicitat

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/