Marc Martín guanya la 13a Beca d’Investigació Vila de Malgrat

El jove malgratenc Marc Martín Solà és el guanyador de la 13a Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar”. El jurat va atorgar la beca al projecte de Marc Martín que porta per títol “La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat”.

“La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat” és el treball de fi de Grau d’en Marc Martín Solà, el jove malgratenc que cursa quart de Ciències Ambientals.

A la convocatòria de la 13a beca es van presentar 5 projectes: “Malgratencs murcians. Estudi de les famílies d’origen murcià immigrades a Malgrat de Mar al segle XX” d’Anna Jiménez, “Felip Mercader i de Saleta: la petjada de la noblesa a Malgrat. L’herència dels Estornell i els Desclapers” d’Anna Maria Anglada, “Els altres malgratencs” de Joan Ruscalleda, “Club Bàsquet Malgrat. Una qüestió de valors” de Víctor Aldea i “La Pilona de Malgrat de Mar. Història, futur i característiques ecològiques d’un sistema natural aïllat” de Marc Martín.

La comissió que ha concedit la beca ha estat formada per la directora del Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, Imma Boj; la doctora en Biologia i Professora de la Universitat de Girona, llicenciat en Història de l’Art i autor de diverses recerques sobre famílies nobiliàries de la comarca, Joaquim Roura; historiador, especialtizat en Història Cultural, Història Social i de l’Esport, Carles Santacana; i el regidor de Patrimoni, del Servei d’Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament, Ricard Núñez (ERC).

La 13a edició de la Beca d’Investigació “Vila de Malgrat de Mar” està dotada amb 3.000 euros. La beca d’investigació, creada i convocada per l’Ajuntament de Malgrat té com a objectiu estimular treballs que contribueixin al coneixement de la realitat actual i històrica del poble.

Categories: Història.