Malgrat recull sabates de dona contra la violència masclista

“Zapatos rojos” és un projecte que va néixer l’any 2009 a Ciudad Juárez amb 33 parells de sabates donats per dones, moltes d’elles familiars de dones desaparegudes o víctimes del feminicidi. Des de llavors, ha recorregut altres ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit.

És una obra que vol obrir el debat i la reflexió social sobre la violència vers les dones. Elina Chauvet, arquitecta de formació i artista autodidacta, va perdre la seva germana víctima de la violència de gènere. Del dolor propi va nèixer aquesta especificació del dolor col·lectiu.

Per a la representació de “Zapatos rojos” a Malgrat de Mar el proper 25 de novembre, la Regidoria d’Igualtat va iniciar ahir una campanya de recollida de parells de sabades de dona en desús. Les sabates es poden dipositar als punts de recollida de Can Campassol, Ca l’Arnau, Serveis Socials a Can Feliciano, Ajuntament i alguns establiments del poble.

Aquestes sabates seran pintades de color vermell en uns tallers que s’organitzaran a Can Campassol el dissabte 29 d’octubre de 10 h a 14 h i el dissabte 5 de novembre de 16 h a 20 h.

La mostra d’art visual “Zapatos rojos” a Malgrat de Mar es podrà visitar el 25 de novembre durant tot el dia pels carrers del centre del poble.

Categories: Societat.