Malgrat de Mar inaugura la plaça de Seynod

La inauguració coincideix amb els 10 anys de l’agermanament entre les dues poblacions.

La plaça dedicada a Seynod està situada al carrer de Girona, a tocar amb l’avinguda de Joaquima de Vedruna.

Una delegació del poble francès, encapçalada per la seva alcaldessa Françoise Camusso, va presidir l’acte. L’alcalde Joan Mercader va encapçalar la delegació malgratenca.

A la festa d’anit hi va haver cercavila amb la Colla de Geganters de Malgrat i exhibició de sardanes, castellers i correfoc.

Les obres de la plaça Seynod es van portar a terme l’any passat. El projecte de la plaça de Seynod va ordenar aquest terreny que estava erm -situat a la confluència dels carrers de Girona, Joaquima de Vedruna i carrer de Badalona- i va convertir-lo en un espai verd sostenible amb un manteniment de baix cost. La plaça té una zona de jardineria i arbres, mobiliari urbà, enllumenat públic, drenatge per a les aigües de pluja i reg automatitzat. Les obres les va portar a terme l’empresa Obres Ortuño SL per un valor de 56.500 euros.

10 anys d’agermanament

Malgrat de Mar i Seynod es van agermanar ara fa 10 anys.  L’agermanament es va formalitzar el 4 de juny del 2006  al poble francès de l’Alta Savoia. Una cerimònia solemne a l’Auditorium de Seynod va servir per rubricar aquesta unió. Una delegació de 150 persones va viatjar a Seynod per participar en els actes de ratificació de l’agermanament amb aquest poble de l’Alta Savoia.

 

Categories: Societat.