Lloret de Mar requereix que totes les discoteques acreditin que compleixen les mesures de seguretat

Aquesta decisió arriba arran dels fets del passat cap de setmana, en què va morir un jove de 22 anys. A principis de temporada, cada mes de maig, tots els establiments presenten una declaració de responsabilitat, però el consistori farà una passa més en matèria de seguretat. Segons l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, en cas que es detectin deficiències, s’obriran expedients.

Pel que fa al tancament cautelar de la discoteca Sant Trop, on es van produir el fets, Dulsat ha avançat que la seva reobertura no serà immediata a partir del moment en què el local presenti la documentació. Caldrà un estudi a fons.

En aquest sentit, la discoteca va presentar ahir la documentació que hauria de permetre la reobertura. En aquesta memòria de seguretat s’hi fa constar que el Sant Trop ha contractat dos vigilant que ja poden començar a treballar. L’advocat de la discoteca i de la FECASARM, Joaquim Boadas, ha demanat celeritat en el procés. A més, ha aprofitat per reiterar que l’agressió mortal hauria estat inevitable encara que haguessin estat presents fins a 30 vigilants de seguretat, segons ha dit. Amb tot, considera que les mesures de seguretat del local van funcionar. Tant la discoteca Sant Trop com la FECASARM demanaran una pena de 20 anys de presó per l’acusat de l’homicidi.

 

(Foto: Precinte de la discoteca Sant Trop. Font de la imatge: ACN)

 

Àudio: declaracions de Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, i de Joquim Boadas, advocat de la discoteca Sant Trop i de la FECASARM.

 

Categories: Seguretat.