Arxiu

Lloret busca finançament per construir una escola d’hostaleria

Lloret de Mar busca finançament privat perquè el municipi tingui una escola d’hostaleria, complementària a la que ja existeix a Girona. L’alcalde, Jaume Dulsat, explica que ja tenen els terrenys reservats, però que, de moment, el Departament d’Ensenyament no pot assumir-ne la construcció.

Per això, Dulsat busca “la col·laboració amb privats” per assumir part de la inversió, ja que la Generalitat sí que ha garantit que hi pot aportar tant el professorat com l’equipament (les cuines).

A partir d’aquesta tardor Lloret de Mar estrenarà un postgrau en formació turística que esperen que incentivi la creació d’aquesta nova escola d’hosteleria.

Escoltar Jaume Dulsat:

Aquest nou centre seria complementari a l’escola que ja hi ha a Girona, ja que són diferents els estudiants que pot captar l’escola d’Hostaleria de Girona i els estudiants de Tossa de Mar, Lloret o Blanes que podrien anar al nou equipament. Dulsat ha matisat que és cert que molts dels alumnes de la zona es veuen obligats a anar a Girona actualment i si tinguessin un centre més a prop canviarien, però que en cap cas “mai” es podria parlar de “competència entre les dues escoles.

D’altra banda, l’alcalde de Lloret preveu que aquest sigui “un bon estiu” a nivell d’ocupació turística. Assegura que és difícil mantenir els nivells dels darrers anys, ja que “les expectatives són molt altes i difícils d’acomplir” perquè les últimes temporades han estat molt bones a nivell de visitants.

Hi ha dos factors clau per garantir una bona ocupació aquest estiu: el bon temps i la sensació de seguretat. De fet, segons les previsions meteorològiques i els primers dies d’aquest estiu tot fa pensar que els mesos de juliol i agost seran calorosos i, per tant, garantiran que els hotels s’acabin d’omplir amb les reserves d’última hora, sobretot del mercat nacional.

Sobre el nivell de seguretat, hi ha un bon índex de satisfacció. Dulsat ha explicat que compten amb un software que recull les opinions a diferents xarxes de turistes que han estat a Lloret de Mar i n’elabora un índex de satisfacció. En aquest cas, en matèria de seguretat l’índex global és del 86%, tot i que ha matisat que hi va haver “un repunt negatiu” durant la setmana dels atemptats.

De cara a aquesta temporada confia que el patrullatge dels Mossos d’Esquadra contribuirà a mantenir aquest nivell de satisfacció i ja han coordinat quin tipus d’operatiu de prevenció es portarà a terme al municipi.

 

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/