Arxiu

Llibertat provisional per l’home acusat de maltractar el seu fill de 2 mesos

El jutjat de Guàrdia d’Arenys de Mar ha acordat llibertat provisional amb mesures cautelars per a l’home acusat de maltractar el seu fill de dos mesos, que continua ingressat a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron. El jutge l’obliga a comparèixer setmanalment al jutjat, li ha retirat el passaport i li ha prohibit sortir del país i apropar-se al seu fill a una distància inferior a 500 metres. Segons fonts del centre hospitalari, el nadó continua estable dins la gravetat”. Va ser l’hospital qui va activar el protocol per maltractament i va donar l’alarma als Mossos, que van detenir el pare del petit dijous a la tarda. A l’arrestat, de nacionalitat uruguaiana, se l’acusa d’un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i un altre de lesions.

L’Ajuntament de Pineda de Mar es personarà com a acusació particular pel cas del nadó ingressat per maltractaments

Per aquest dilluns s’ha convocat una Junta de Portaveus extraordinària al migdia per tractar la situació. Alhora, El consistori  s’ha posat a disposició de la Generalitat per col·laborar amb el que calgui i ha expressat que “ara el més important és la recuperació del nadó i que es faci justícia”.

Tutela

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) ha obert un expedient de desemparament i ha assumit la tutela del nadó de dos mesos agredit. En paral·lel, el Departament de Salut, a través de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària, ha obert un expedient per investigar l’assistència prèvia que ha rebut el nadó a diferents centres en les darreres setmanes, segons informa el Govern. A més, Afers Socials està analitzant l’actuació dels serveis socials municipals. D’altra banda, la conselleria s’ha personat com a acusació particular en el cas en defensa dels drets de l’infant.

Síndic de Greuges

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es reunirà aquesta setmana amb la DGAIA, el Departament de Salut i Serveis Socials per analitzar què va fallar en el cas del nadó de 2 mesos ingressat a la Vall d’Hebron després que el seu pare presumptament el maltractés. Ribó ha demanat un protocol més exhaustiu per detectar aquestes situacions i més formació per als professionals, i ha apuntat que l’Ajuntament de Pineda, d’on és la família del menor, hauria d’haver fet un seguiment més exhaustiu del cas. A través d’un comunicat, el síndic ha considerat que cal determinar si hi va haver “signes previs no detectats adequadament” per la DGAIA, el departament de Salut i Serveis Socials.

Publicitat

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/