Llevantada: Canvi radical de temps aquest dimarts i dimecres

Tots els models climàtics estan coincidint en el risc de la situació meteorològica que s’aproxima, a partir de dimarts. Coincideixen molts factors per preveure que es produiran molt altes acumulacions de pluges, que es donaran tempestes fortes i vents que poden tenir ratxes molt fortes de llevant, la pressió atmosfèrica baixarà i per tant augmentarà el nivell del mar, donarà peu a una llevantada important amb temporal marítim. Recordeu que molta pluja i vent facilita la caiguda d arbres i els despreniments, per tant, molta precaució a les carreteres.

No volem alertar en excés però creiem que hem de prendre precaucions, encara els models no es posen d’acord quina zona de la costa catalana serà més afectada, centre, maresme o selva marítima. Però es important estar preparats, recolliu tot allò que pugui ser arrossegat pel vent, ompliu dipòsits vehicles, reviseu sistemes de calefacció, netegeu embornals per facilitar la circulació d’aigua de pluja, assegureu que les llanternes tenen bateries.

Respecteu les indicacions dels serveis de seguretat i emergències i no us apropeu a penya segats i zones on les onades del temporal marítim puguin afectar.

 

Text i fotos: Policia Local de Lloret de Mar

Categories: Meteorologia.