Arxiu

Lloret habilita habitatges per sanitaris

Davant l’escenari d’excepcionalitat provocat per la Covid-19, la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, en col·laboració amb l’Ajuntament de Lloret de Mar, ha posat a disposició dels professionals sanitaris que ho requereixin un total de catorze apartaments al municipi de Lloret perquè hi puguin pernoctar i descansar en condicions òptimes.

L’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha explicat que “des del consistori hem fet les gestions per col·laborar en aquesta petició de la Corporació”. L’alcalde ha explicat que “Les darreres setmanes hem rebut moltes mostres de suport del sector privat i en aquest cas ha estat Alegria Hotels, mitjançant els apartaments Bolero Park, qui ha pogut col·laborar en aquesta iniciativa”.   

La mesura va destinada sobretot a aquells professionals que en el seu dia a dia han d’assumir llargues distàncies entre el seu domicili habitual i el seu centre de treball. La iniciativa pretén alleugerir així la càrrega de mobilitat dins d’un context laboral complicat tant a nivell físic com emocional per fer front a la pandèmia. L’alcalde ha remarcat que “considerem que era un acord vital perquè els professionals de salut, després de les llargues i dures jornades de treball en que es troben actualment, puguin descansar sense haver de fer llargs trasllats fins a casa”. L’alcalde ha afegit que “de moment ens han demanat 14 apartaments però en tenim fins a 50 a disposició”.

L’acord al qual han arribat la Corporació de Salut del Maresme i la Selva,  el consistori de Lloret de Mar, la gestora Alegria Hotels i la propietat dels Apartaments Bolero Park no generarà cap despesa als professionals que sol·licitin aquest servei. La cessió és de caràcter gratuït i seguint les recomanacions sanitàries en cadascun dels allotjaments només hi podrà residir un màxim d’una persona. La mesura es posarà en marxa aquest mateix dilluns dia 30 de març.

D’altra banda, i en aquesta mateixa línia d’actuació, la Corporació també ha posat a disposició dels seus professionals dues autocaravanes cedides també de forma gratuïta per Autocaravanes Cervelló, que durant la lluita contra la Covid-19 ha cedit alguns dels seus vehicles a personal sanitari, cossos policials i serveis d’emergència. Aquestes autocaravanes també seran d’ús màxim d’un sol professional i aquestes estaran situades davant del pàrquing de l’Hospital de Calella

L’hotel Ibis de Girona començarà a rebre els primers pacients lleus de coronavirus

L’Hotel Ibis de Girona començarà a rebre els primers pacients afectats de manera lleu per coronavirus aquesta setmana, en el marc del projecte Hotels Salut. D’aquesta manera es busca alleugerir la càrrega assistencial als hospitals com el Josep Trueta de Girona o el Santa Caterina de Salt. La mesura va destinada a les persones que han d’acabar de passar el confinament aïllats i el seu domicili no reuneix les condicions adequades, ja sigui perquè hi ha persones de risc al voltant i es podria donar el cas d’un contagi o perquè l’habitatge no s’ajusta a les necessitats requerides per mantenir el confinament. D’altra banda, també s’ha habilitat l’Hotel Palau de Sarrià de Ter (Gironès) per a professionals, perquè puguin descansar.

En el cas dels pacients ingressats a l’Ibis, el seguiment assistencial anirà a càrrec de professionals del CAP Can Gibert del Pla i d’estudiants d’infermeria dels últims cursos, amb el suport de Mutuam pel que fa al treball social. L’hospital Trueta es farà càrrec de la part de logística, com ara la bugaderia o la cuina, mentre que l’hotel s’ocuparà de la vigilància, el manteniment i de la distribució de pacients a les habitacions, sota la supervisió general del CatSalut.

A més, es compta també amb el suport operatiu de Mutuam, i del Trueta tant pel que fa als aspectes assistencials com per tota la logística hotelera. Durant els propers dies s’acabarà de condicionar l’establiment per poder entrar en funcionament amb les màximes garanties.

L’hotel Trias de Palamós acollirà pacients

L’Hotel Trias de Palamós també acollirà a mitjans de la setmana que ve els pacients que han rebut l’alta per coronavirus, però que han de seguir el confinament per seguretat. Es tracta d’un establiment amb 83 habitacions que ja s’està adequant per poder rebre aquelles persones que no poden garantir les mesures de seguretat necessàries per evitar nous contagis dins del seu domicili, durant els dies que estiguin tancats.

A l’hotel també s’hi allotjarà personal sanitari que ha estat infectat i que, com la resta, ha de seguir amb el confinament. L’objectiu és evitar que durant l’estada al domicili es pugui infectar alguna persona de l’entorn del malalt, per això se’ls aïllarà de manera segura fins a passar la quarantena.

L’Hotel Atenea de Mataró acull pacients amb patologies lleus per alliberar llits d’aguts a l’hospital

L’Hotel Atenea del port de Mataró acull des de dissabte pacients estables de baix risc i baixa complexitat assistencial, que procedeixen de centres sociosanitaris de la comarca. D’aquesta manera, els llits que quedin alliberats als sociosanitaris s’adequaran i els passaran a ocupar malalts amb patologies lleus de l’Hospital de Mataró. El cercle es tanca alliberant aquests llits de l’hospital per poder absorbir l’increment de malalts greus, com a conseqüència de la crisi sanitària del coronavirus. Dos professionals del Consorci Sanitari del Maresme –un metge i una infermera– dirigeixen l’equipament hospitalari de l’Hotel Atenea, on s’habilitaran disset habitacions de la planta baixa.

En total, en aquest equipament hi treballen un total de 30 de professionals, entre llicenciats de medicina que han aprovat l’examen MIR i que estan pendents d’iniciar la residència i estudiants d’últim any de Medicina i d’Infermeria. Tots ells han realitzat una formació específica a l’Hospital de Mataró i a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

 

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/