L’Estat invertirà 55 MEUR per construir el baixador del TAV a l’aeroport

El govern espanyol ha decidit canviar d’estratègia, i ara l’obra no l’assumirà la Generalitat sinó que es farà amb fons estatals (en concret, sortirà dels pressupostos d’Aena i Adif). De la Serna preveu que el projecte del baixador del TAV estigui redactat aquest 2018 i, tot i que ha evitat concretar terminis, sí que ha dit que aquesta serà una obra “senzilla”.

 

El ministre de Foment també ha subratllat que el nou baixador de l’alta velocitat, que es trobarà a uns 500 metres de la terminal, permetrà que Vilobí d’Onyar s’impulsi com a quarta pista de l’aeroport del Prat.

 

L’aeroport de Girona guanya un 2,4% de viatgers durant el mes gener

L’aeroport de Girona ha registrat un total de 41.178 passatgers el passat mes de gener. La infraestructura de Vilobí d’Onyar ha començat el 2018 amb un creixement d’usuaris del 2,4% respecte el mateix mes de l’any passat, en el que va ser el pitjor gener de la sèrie històrica.

Un 87,6% dels usuaris han fet servir vols de la companyia Ryanair per enlairar-se o aterrar des del Girona-Costa Brava. A més distància, hi ha la russa Pobeda que ha transportat l’11% del total de passatgers. Pel què fa a destinacions, Pisa (Itàlia), Eindhoven (Holanda) i Moscou ocupen les tres primeres posicions del rànquing.

El nombre de passatgers es contraposa amb el d’operacions, que ha caigut un 3,3%. En total, se n’han fet 726.

 

 

 

Categories: Infraestructures.