L’espectacle literari-musical “Més Bertrana, més!” obre l’Any Bertrana a Tordera

L’espectacle inèdit és presenta com a un recorregut literari i musical al voltant de la vida i l’obra de Prudenci i Aurora Bertrana.

Més Bertrana, més!, interpretat per la Cobla Ciutat de Girona i amb la participació de l’actriu Anna Farriol es podrà veure aquest dijous a les 20h al Teatre Clavé de Tordera.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García, destaca que Bertrana és molt més que l’obra “Josafat”.

Garcia també remarca que Bertrana va tenir present Tordera al llarg de la seva vida i que no només hi va néixer accidentalment.

Les entrades es poden aconseguir gratuïtament a les taquilles del Teatre.

Altres activitats:

De cara al mes d’abril, l’Ajuntament també prepara la producció del documental sobre la vida i l’obra de l’autor. Per la producció d’aquest reportatge, que s’estrenarà durant el lliurament del premis literaris Sant Jordi, s’ha comptat amb la participació de figures il•lustres del context cultural i literari català, així com la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el Conseller de cultura, Santi Vila i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Una altra de les accions destacades que es durà a terme en el marc de l’Any Bertrana serà creació d’una nova infraestructura consistent en un espai amb seu a Tordera que continuï la tasca d’investigació i divulgació de la figura de Bertrana i en col•laboració estreta amb altres institucions que també tenen com a objectiu l’estudi i la difusió de l’obra de l’artista. En aquest sentit l’Ajuntament està projectant una ampliació de l’edifici de la biblioteca per acollir entre d’altres l’arxiu històric local i que contemplarà un espai específic dedicat a l’autor i destinat a l’estudi de la seva vida i obra. Aquest projecte rep el suport econòmic del programa Xarxa de governs locals de la Diputació de Barcelona.

La convocatòria de la modalitat del premi de periodisme “Prudenci Bertrana” en el marc dels premis literaris Sant Jordi, la celebració de la Mostra Literària del Maresme a Tordera, els cicles de conferències, les sortides literàries i itineraris guiats, les activitats de promoció de la lectura, un espectacle multidisciplinar a càrrec de les aules de formació artística del Clavé, la representació de dues obres de teatre amb les entitats locals de Teatre (ACR Pere Cot i Fòrum per al Teatre i la Cultura), la presència de la figura de Bertrana a la Fira del Ram i a la Fira del conte i l’edició de publicacions sobre l’escriptor completaran el programa d’accions de l’Any Bertrana a Tordera.

 

 

Categories: Cultura.