L’espai Aquae de Caldes de Malavella, principal atractiu municipal

El projecte protagonitza l’aigua com a configuració del patrimoni

 

Coincidint amb la Festa Major, Caldes de Malavella va posar en marxa un espai dedicat a la historia del municipi a través de les seves aigües termals. L’espai Aquae té com a objectiu constatar de manera didàctica, el paper que ha tingut l’aigua en la configuració del patrimoni natural i cultural del municipi. No obstant, el projecte també altres metes. L’alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, explica que actualment, “a Caldes vivim del turisme i això s’ha de potenciar. Vam fer apostes molt clares com les termes, però necessitàvem un espai que ampliés aquesta visió i cultura que tenim al poble”.

L’espai Aquae, no només serveix per alçar el turisme, sinó que també fan diferents activitats, com excavacions per a nens on es combina la recerca, la didàctica i la interpretació del patrimoni. “Hi ha una sala on els nens poden fer una excavació i després tenim laboratoris per poder continuar la investigació”, afirma Balliu.

A més, en un futur volen crear convenis amb universitats perquè els estudiants “vinguin a fer uns màsters” en els espais de pràctiques dels que disposen.

L’equipament és fruit de la col·laboració entre l’ajuntament de Caldes de Malavella, l’IPHES, i la Generalitat, i el pressupost destinat són uns 600.000 euros. Balliu, esmenta que ara es troben en el moment de treure’n benefici: “Hem d’anar invertint però per altra banda, també hem de recuperar. Està molt bé posar en valor tota la nostra història, però hi ha un moment en el que hem de treure profit”.

S’espera, que l’espai estigui obert de dimecres a diumenge tot oferint visites turístiques i escolars, entre d’altres serveis.

 

Escoltem Salvador Balliu:

Categories: Cultura.