Arxiu

Les Estores de Flors de Corpus de Blanes canvien el recorregut

Blanes viurà aquest cap de setmana una tradicional festa popular que, especialment aquests darrers anys, se celebra encara amb més intensitat. La confecció de les populars Estores de Flors de Corpus posaran punt i final al cicle Blanes Botànic, que s’ha estat fent des de principis de mes. L’objectiu és reivindicar aquesta vocació, reconeguda no tan sols amb el distingiu de Vila Florida, sinó també pels dos extraordinaris paratges que s’hi poden visitar: el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa.

La confecció de les Estores de Corpus començarà el proper dissabte a la nit, amb el dibuix sobre el terreny de les creacions que hi haurà. El moment culminant arribarà a partir de primera hora del matí del diumenge dia 18, quan desenes de voluntaris i voluntàries es dedicaran pacientment a omplir de flors i altre material natural els dibuixos. Finalment, serà al vespre, pels volts d’un quart de nou, quan la processó del Corpus passarà per sobre les catifes.

Aquest art efímer comptava amb una llarga tradició a Blanes fins que es va deixar de fer durant els anys 70. Ara fa 30 anys es van recuperar amb especial intensitat al barri de Raval, i amb el pas del temps es va constituir l’Associació d’Estores de Raval de Blanes, que ha contribuït a fer perdurable aquest art català reconegut a nivell europeu amb l’esforç de moltes mans que les fan possible.

Joan Gaitan

(Proposta de Joan Gaitan)

Principal novetat: canvi de recorregut de les estores

Aquest any la principal novetat és que, amb l’objectiu d’apropar encara més a tothom la confecció de les estores, s’han canviat els carrers on es faran, de manera que seran més cèntrics. D’aquesta manera, es faran seguint un recorregut que resseguirà la Plaça Mossèn Joan Quer, la part baixa de Raval, Carrer Ample i Carrer Nou. Com és habitual des de fa pocs anys, també hi haurà una catifa a l’entrada de la Parròquia Santa Maria.

D’aquesta manera, s’espera facilitar que tothom qui vulgui s’afegeixi en la confecció de les aromàtiques catifes. En aquest sentit, s’ha fet una crida a la participació: es tracta d’una feina apta per a qualsevol edat i tan sols fa falta tenir moltes ganes de passar una estona entretinguda. Poden conèixer i aprendre a elaborar estores des del més petit fins el més gran.

Per participar, cal adreçar-se el matí de diumenge, a partir de les 8, i se’ls assignarà un lloc on treballar. Com incentius, no tan sols hi hala satisfacció de col·laborar en un element artístic, sinó que també se’ls oferirà xocolata desfeta entre les 9 i les 10 del matí. Amb l’objectiu de facilitar que es pugui treballar amb seguretat, la Policia Local de Blanes ha emès una circular informant de diverses restriccions de trànsit que començaran dissabte a les 4 de la tarda i finalitzaran diumenge a partir de les 9 de la nit.

Quim Serrano Bou

(Catifa dissenyada per Quim Serrano)

13 artistes per a 13 Estores florals de Corpus

Una altra de les novetats que tindran aquest 2017 les Estores de Corpus és que 13 artistes de Blanes s’han encarregat de crear els dissenys que s’ompliran de flors i material natural diumenge. Cadascú en el seu estil, han imaginat diferents formats  en funció del carrer que els ha tocat.

Així, Joan Pujol s’ha encarregat de fer la catifa que decorarà l’interior de l’Església, l’única que s’està confeccionant durant aquests dies, abans del cap de setmana. La resta del recorregut dels  carrers s’han encomanat als següents artistes: Geroni Matas, Cristina Espinosa, Antoni Cerdán, Quim Serrano, Isaac Ulam,  Narcís Balmanya, Joan Gaitan, Sònia Isern, Maria López, Aida Subirà,  Antoni Boronat i Susanna Martín.

Aquesta serà la segona vegada que diferents artistes de Blanes participen en aquesta experiència, ja que l’any 2010 l’Associació d’Estores de Raval de Blanes ja va demanar la seva col·laboració, comptant llavors amb 10 pintors i pintores, escultors, dissenyadors i artistes plàstics. La matèria prima que farà falta per omplir d’aromàtic i colorista contingut les catifes sumarà un pes aproximat de 4 tones de productes naturals.

Escoltar entrevista a Roser Divisón, Presidenta de l’Associació Estores de Raval de Blanes:

Publicitat

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/