Arxiu

Les Eleccions del 28-A obliguen a modificar la Processó del Ressuscitat i el Cant de l’Àngel de Blanes

Aquest 2019 el ‘Cant de l’Àngel’ es farà a la cantonada del Carrer Raval amb el Carrer Muralla davant la impossibilitat de fer-ho a la Plaça dels Dies Feiners

 

Aquest 2019, la coincidència de la campanya de les Eleccions Generals del 28 d’abril condicionarà la celebració d’un dels tres actes principals de contingut religiós que es fan a Blanes amb motiu de la Setmana Santa. Més concretament, la Processó del Ressuscitat que se celebra el Diumenge de Pasqua, incloent el tradicional ‘Cant de l’Àngel’, han hagut de modificar tant el seu recorregut com l’emplaçament on té lloc la interpretació de la peça musical.

Durant els darrers anys el ‘Cant de l’Àngel’ s’havia fet a la Plaça dels Dies Feiners, darrera l’edifici de l’Ajuntament. Ara bé, com que el consistori cedeix sempre a la Junta Electoral la utilització d’aquest espai públic a l’aire lliure –juntament amb la Plaça d’Espanya i la Sala de Plens- amb motiu de la campanya per les Eleccions Generals del 28-A, ha calgut canviar aquesta ubicació i, de retruc, el recorregut de les processons que es fan abans i després del cant.

2019

D’aquesta manera, enguany la processó amb la imatge de la Madre de Déu baixarà per un recorregut diferent al d’aquests darrers anys, igual que també ho haurà de fer així la imatge del Ressuscitat. Ara bé, el què no ha variat és l’hora de sortida de les dues processons: la de la Mare de Déu començarà el recorregut a la Plaça de l’Església a ¼ de 12 del migdia i continuarà pels Carrer Nou, Ample, Passeig de Dintre i Carrer Muralla fins arribar a la cantonada amb el Carrer Raval.

Per la seva banda, la imatge del Crist Ressuscitat sortirà en processó des de la Parròquia Santa Maria a ¾ de 12, passant per la Plaça Mossèn Quer i directament al Carrer Raval. Tal com marca la tradició, les dues imatges es trobaran a l’indret on s’ha de fer el ‘Cant de l’Àngel’ pels volts de les 12 del migdia, quan començarà la interpretació a càrrec d’una veu blanca, un nen o una nena la identitat del qual es reserva en secret fins el mateix moment en què es fa.

Altres actes

L’altra esdeveniment destacat de caràcter religiós que tindrà lloc durant la Setmana Santa blanenca s’haurà fet dos dies abans, el Divendres Sant, sense necessitat d’incloure cap canvi en relació als darrers anys. Aquella nit, a 2/4 de 10, els Manaies de Blanes faran l’habitual ‘Anunci de la Processó’, que començarà després, a les 10 de la nit. En aquest cas, el recorregut serà el mateix dels darrers anys: baixada pel Carrer Nou, Carrer Ample, Passeig de Dintre, Carrer Muralla i pujada per Carrer Raval fins arribar al punt de partida, la Plaça de l’Església.

Aquesta altra activitat religiosa compta amb quatre imatges, a les quals s’anomena ‘passos’, i destaca d’entre totes elles la que dóna nom a la processó, la de la Creu del Sant Crist. També hi ha la del Natzaret, el Crist Jacent i la Dolorosa. El rítmic caminar dels soldats romans, acompanyat de la banda de percussió, tan sols s’atura en diversos trams perquè els armats dibuixin figures i formacions militars com ara l’aspa o molinet, el pop, la fila índia o la cremallera.

Aplec del Vilar, festiu a Blanes, coincidint amb la Diada de Sant Jordi

El tercer ingredient religiós de la Setmana Santa blanenca estarà condicionat en aquest altre cas per la seva coincidència amb una diada especialment intensa arreu de Catalunya: Sant Jordi. En aquesta ocasió, doncs, mentre la jornada festiva de l’Aplec del Vilar s’allotja al Santuari que hi ha als afores del municipi, al centre de la vila s’espera que hi hagi l’habitual bullici de parades amb roses i llibres a càrrec d’entitats i centres educatius.

Aquest 2019 l’Aplec del Vilar, que inclou una Missa Solemne a 2/4 d’1 del migdia, comptarà amb un convidat d’excepció. Es tracta del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, qui encapçalarà la celebració religiosa amb motiu dels 700 anys de la Parròquia Santa Maria que se celebren enguany. L’Aplec del Vilar es completarà a les 5 de la tarda amb una Audició de Sardanes a càrrec de la Cobla del Col·legi Santa Maria.

Modificacions de Trànsit Policia Local amb motiu actes Setmana Santa

Per facilitar la celebració de les dues processons, la Policia Local de Blanes posarà en marxa diverses mesures. Divendres vinent, a partir de 2/4 de 9 de la nit i fins la finalització de l’acte, es tancarà la circulació pels vials per on transcorre la processó: la Plaça de l’Església, Carrer Nou, Carrer Ample, Passeig de Dintre, Carrer Muralla, Carrer Raval i Plaça Mossèn Joan Quer.

Respecte la processó de diumenge al matí, que culmina amb el Cant de l’Àngel, a partir d’1/4 de 12 del migdia i fins que hagi finalitzat, cap a 2/4 de 2 del migdia, no es podrà circular pel recorregut que fara la Plaça de l’Església, Carrer Nou, Carrer Ample, Passeig de Dintre, Carrer Muralla i Carrer Raval. Més informació: https://www.blanes.cat/docweb/2019-04-21-avis

 

Publicitat

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/