L’AP-7, escenari de les proves per preparar la infraestructura per a la “convivència” de cotxes autònoms i convencionals

Millores, que no desdoblament, a la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva

 

El tram de l’AP-7 entre Girona Oest i Girona Sud  ha estat l’escenari de les proves per preparar la infraestructura per a la futura “convivència” de cotxes autònoms i convencionals. Es tracta del projecte europeu INFRAMIX en el qual participen onze empreses i institucions que lideren el desenvolupament de tecnologia per a la conducció autònoma. Les proves plantegen tres escenaris diferents per comprovar com es comunica la infraestructura amb els vehicles o amb els dispositius de navegació. Aquests dies han prov la reacció a assignacions de carril específics per a aquests vehicles, la presència d’obres a la carretera o l’aparició d’embussos. “Ens apropem una mica més a conduir de forma autònoma”, ha afirmat la directora general d’Autopistes, Anna Bonet.

 

N-II

Millores, que no desdoblament, a la N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva.

Per aquest dilluns i dimecres està previst el procés d’expropiació dels terrenys afectats per la millora de la carretera, en un tram de poc més de 7 Km.

Hi ha afectats 43 propietaris de Maçanet i 75 de Tordera.

Les obres estan valorades en 24 milions i suposaran la millora del traçat, en cap cas, el seu desdoblament, una possibilitat que Foment ja va descartar fa anys.

Categories: Trànsit.