Arxiu

L’Ajuntament d’Hostalric posa en marxa els Pressupostos Participatius 2020!

Amb l’objectiu que els veïns i veïnes tinguin veu i vot a l’hora de decidir una part del pressupost municipal que es dedica a inversions, l’Ajuntament d’Hostalric impulsa a partir d’aquest mes de febrer una convocatòria de pressupostos participatius.

La Regidoria de Participació Ciutadana posa en marxa aquesta experiència participativa al municipi fent una reserva en el pressupost municipal de 2020 de 56.000€ perquè els veïns i veïnes decideixin a quins projectes de la partida d’inversions els volen destinar. Enguany el consistori destinarà 60.000€ a fomentar la participació ciutadana; 56.000€ dels quals aniran destinats a la convocatòria de pressupostos participatius, i 4.000€ per al Consell d’Infància.

Anna Noguera, regidora de Participació Ciutadana, convida la població a prendre part activament de les diferents fases d’aquest procés i assegura que “el nostre objectiu com a equip de govern és consolidar a Hostalric una cultura de participació que doni als veïns i veïnes poder real de decisió sobre el model de poble que volen pel present i pel futur”.

En la mateixa línia, l’alcalde Nil Papiol afegeix que “estem convençuts que la nostra població respondrà novament a la crida conscient que projectes com aquest suposen un veritable salt qualitatiu per al creixement d’Hostalric i per a l’apoderament dels veïns i veïnes”.

El dijous 20 de febrer, a les 20 h, es farà al Centre Cultural Serafí Pitarra la presentació oficial del procés, en la qual s’informarà sobre la metodologia i el funcionament del projecte. La sessió és oberta a tota la població i amb aquesta trobada el consistori pretén implicar activament als veïns i veïnes i al teixit associatiu.

En aquesta línia, l’Ajuntament està repartint a tots els domicilis de la vila un fulletó informatiu amb totes les dades bàsiques sobre el projecte.

L’Ajuntament habilitarà dues vies per fer arribar les propostes

De l’1 al 31 de març restarà obert el període de recollida de propostes, que es podran fer arribar a través del web www.decidimhostalric.cat (el web entrarà en funcionament el 20 de febrer) o dipositant la butlleta corresponent dins una de les bústies habilitades a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la Biblioteca i la Zona Esportiva Municipal.

Totes les persones empadronades majors de 13 anys podran presentar propostes en aquesta convocatòria; i per tal que els projectes proposats siguin admesos hauran de complir els següents requisits:

. Respectar el marc normatiu i legal existent

. Ser de competència municipal

. No contradir plans aprovats per l’Ajuntament

. Ser realitzables tècnicament

. No sobrepassar els 56.000€

. Ser considerats una inversió

Valoració tècnica de les propostes i convocatòria d’un fòrum ciutadà

Posteriorment, de l’1 d’abril al 10 de maig, totes les propostes recollides presencialment i electrònica seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els requisits i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

I el 14 de maig, els veïns i veïnes estan cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització que se celebrarà al Centre Cultural Serafí Pitarra a les 20 h; una sessió participativa en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran sotmesos, en la darrera fase, a votació popular.

En aquest sentit, del 15 al 31 de maig l’Ajuntament durà a terme abans de la votació final una campanya informativa dels projectes finalistes a través dels diversos canals de comunicació municipals: web, xarxes socials, App, etc. A més, també s’habilitarà un espai físic al claustre de l’Ajuntament amb tots els projectes finalistes; i al web www.decidimhostalric.cat es podrà consultar el llistat de propostes vàlides, desestimades i les que han estat seleccionades com a finalistes.

Votació popular i anunci dels resultats

El darrer pas del procés participatiu serà sotmetre a votació les propostes finalistes entre totes aquelles persones empadronades a Hostalric majors de 16 anys. La votació es realitzarà de l’1 al 15 de juny de forma online (per mitjà de l’App) i a través de diversos punts de votació presencial; i el consistori es compromet a integrar en el pressupost les propostes més votades per la ciutadania.

Finalment, el 17 de juny es durà a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament, a les 12 h, l’acte d’escrutini on s’anunciaran els resultats del procés.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/