La Selva fa arribar al Síndic de Greuges 317 queixes i consultes

El Síndic de Greuges, Rafel Ribó, va atendre 1350 queixes i consultes procedents del Maresme

De les queixes i consultes de la Selva, 90 estaven relacionades amb les polítiques socials, 65 sobre l’administració pública i els tributs, 55 relacionades amb polítiques territorials i 82 sobre consum.

Els municipis amb més queixes i consultes són els més poblats: Blanes amb 91 i Lloret de Mar amb 64.

L’oficina del Síndic va visitar al llarg del 2017 Blanes, Anglès i Sant Hilari.

Pel que fa al Maresme, Malgrat de Mar suma 261 queixes i 21 consultes. Mataró n’ha fet 181, Calella, 49; Tordera, 54; Pineda, 61; Palafolls, 29 i Santa Susanna, 8.

L’administració públic i els tributs s’emporten el 27% dels expedients, les polítiques territorials el 25 i les polítiques socials, el 24’5%.

 

Més de 19.000 actuacions en un any

El Síndic de Greuges va rebre el 2017 prop de 600 queixes i consultes relacionades amb el procés català

Concretament, ha rebut 348 queixes i 108 consultes i ha iniciat dues actuacions d’ofici en l’àmbit de participació ciutadana. També inclou aquelles demandes d’electors que estaven en contra que les seves dades s’utilitzessin en el cens per al referèndum. Pel que fa a seguretat ciutadana, àmbit que inclou les càrregues policials de l’1-O, la institució ha rebut 75 queixes i deu consultes i ha endegat quatre actuacions d’ofici.

El Síndic de Greuges alerta en l’Informe al Parlament 2017′ de l’impacte que està tenint una “aplicació desmesurada” de l’article 155 en polítiques socials i de la “regressió de drets” civils i polítics a Catalunya relacionada amb el procés.

El document també tracta els atemptats de Barcelona i Cambrils i exigeix l’accés de ple dret dels Mossos d’Esquadra als organismes estatals i internacionals de coordinació policial. Ribó troba “inaudit” que encara no s’hagi produït cap compareixença al Congrés dels Diputats ni al Parlament per explicar aquests fets.

El nombre d’actuacions l’any passat va superar les 19.000.

Categories: Societat.