La meitat dels municipis gironins ja estan executant les franges d’autoprotecció o les han acabat

Tots els municipis de les comarques de Girona tenen un pla per delimitar les franges d’autoprotecció contra incendis

 

La meitat ja estan executant les obres o les han acabat, i és que la demarcació és “la més avançada” en aquest aspecte. El director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, explica que s’han reunit amb alcaldies i consells comarcals “per seguir insistint” que es tiri endavant i no s’estanqui.

El director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, explica que esperen que el 2021 totes les poblacions de la demarcació o bé ho tinguin fet o estiguin acabant les franges.  Ballesta recorda que és “molt necessari” ja que es tracta d’una mesura preventiva que permet als Bombers actuar amb més efectivitat.

Les franges d’autoprotecció suposen unes obres i un manteniment al cap de l’any. Per això, els ajuntaments cobren una taxa als veïns que se’n beneficien. Ballesta explica que “la gent entén perfectament” ja que es tracta de “pocs diners” al cap de l’any.

En relació a la possibilitat de cobrar una taxa als propietaris de boscos que els tinguin desatesos, i que per tant, puguin incrementar el risc d’incendi, Ballesta ha explicat que de moment no contemplen fer-ho. El motiu, explica el director, és que a Girona – i per extensió a Catalunya – no hi ha la mateixa casuística que a d’altres parts de l’Estat.

Categories: Incendis.