La meitat dels graduats en un cicle formatiu a Girona troben feina

És una de les dades que es desprèn de l’estudi d’inserció laboral dels ensenyaments professionals 2016, que analitza els resultats de 1.730 enquestes. Aquesta dada és la més alta des del 2010 i, a més, suposa un augment del 10% si es compara amb l’estudi del 2013.

Des de la Cambra de Comerç de Girona i dels serveis territorials d’Ensenyament asseguren que el mercat de treball s’està recuperant i que cada cop més joves troben feina. “Estudiar formació professional és garantia d’ocupació”, declara el director territorial, Josep Polanco.

Un 25% tenen contracte indefinit i set de cada deu cobren més de 900 euros nets en una feina que, sovint, és la primera, segons el vicepresident de la Cambra, Jaume Fàbrega.

La principal via per trobar feina per als graduats són les pràctiques que han fet a l’empresa. Això genera confiança a l’empresari, que quan necessita cobrir alguna plaça recorre als alumnes que ja ha tingut abans. L’estudi també recull que un 17% aconsegueix feina enviant un currículum i també pugen molt els casos on l’empresa recorre als centres educatius per saber si tenen disponibilitat d’alumnes graduats i qualificats (passa del 9,85% al 16,85%).

 

Categories: Economia.