La Generalitat exigeix a Nylstar un pla de viabilitat que garanteixi la continuïtat de l’empresa

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha assegurat que l’expedient els genera “dubtes” perquè deixarà al carrer la gran majoria dels empleats i, per això, demanen a la direcció que acrediti que té plans de futur per a la plantilla que es queda (61 treballadors).

Aquest dijous, Ginesta s’ha reunit amb el comitè i la direcció de l’empresa per separat. “Volem salvar aquesta indústria històrica i molt arrelada a Blanes”, ha defensat.

Per altra banda, i després d’aquestes reunions, s’ha fet la primera mediació per arribar a un acord per les condicions de l’ERO. Les parts no han arribat a cap acord i s’han emplaçat a noves reunions el 26 i el 29 de juliol. Des del comitè asseguren que no és viable fer funcionar la fàbrica amb només 61 treballadors i que han perdut “la fe en la direcció”.

Miquel Padros González, secretari d’acció sindical del sindicat UGT, assegura que cal una injecció econòmica per salvar l’empresa.

Escoltar Ginesta i Prados:

 

Pel dia 27, dimecres de la setmana vinent, hi ha prevista una manifestación que sortirà de les portes de l’empresa i acabarà a l’ajuntament.
Categories: Economia.