Obres d’emergència a sis ports per un import estimat de 7 MEUR

Agricultura valora en 11 milions d’euros els ajuts a destinar per pal·liar els danys agraris i pesquers del temporal

 

L’empresa pública Ports de la Generalitat, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, durà a terme obres d’emergència per un valor estimat en 7 milions d’euros als sis ports catalanes que han patit més danys a conseqüència de la borrasca Gloria. El Comitè intern i els tècnics d’obres de Ports de la Generalitat es van reunir divendres passat en caràcter d’urgència per planificar les obres d’emergència a executar en els ports de les Cases d’Alcanar, l’Ampolla i l’Ametlla de Mar, Blanes, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.

Blanes

La tercera alineació del dic de recer ha patit una afectació important a l’espatller que afortunadament no ha comportat danys humans. L’energia constant dels cops de mar va col·lapsar més de 20 metres longitudinals d’espatller i va fer un esvoranc a l’escullera. El dijous passat es va iniciar una primera actuació d’emergència per tapar l’esvoranc fet pel temporal excepcional de llevant, que finalitzarà aquest dilluns. Així, s’està reomplint l’esvoranc amb peces d’escullera per evitar que l’obertura es faci més gran i per tal d’assegurar el recer del port. Un cop feta aquesta primera actuació, ja es treballa amb la segona actuació d’emergència que s’executarà quan es tingui la solució tècnica més idònia per reparar la part de l’espatller afectada.

Agricultura i pesca

Agricultura valora en 11 milions d’euros els ajuts a destinar per pal·liar els danys agraris i pesquers del temporal.

Les zones més afectades són el Delta de l’Ebre, la zona del Baix Ter i l’horta de la llera de la Tordera.

El Departament constituirà en els propers dies taules tècniques amb representants del sector a cada una de les zones afectades per estudiar la diferent afectació en funció dels cultius.

Categories: Infraestructures.