La Generalitat desactiva l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica a tot Catalunya

Les estacions de vigilància ja no superen els valors límit determinats per a les partícules en suspensió
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules PM10 que estava actiu a tot Catalunya des de dissabte passat. Les estacions de vigilància ja no superen els valors límit. A més, la previsió dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que la jornada serà ennuvolada i amb precipitacions generalitzades, que ajudaran a netejar l’ambient. Aquesta situació ve donada per una entrada d’aire fred en altura que provoca un augment de la inestabilitat atmosfèrica i que anirà retirant la massa d’aire càlid que ha afectat Catalunya durant els darrers dies amb una important intrusió de pols africana. s
Hores d’ara els nivells de PM10 han disminuït en totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i ja no superen el valor límit diari en cap d’elles.

Un primer avís ja s’havia activat el 25 de juny i es va mantenir fins a l’1 de juliol, quan es va declarar una situació d’episodi d’alta contaminació ambiental per partícules que va durar fins dimarts, dia 2. A partir de llavors es va activar un avís preventiu, que es va desactivar el dijous, dia 4.

Categories: Medi ambient.