La fiscalia ordena també a les policies locals evitar el referèndum de l’1-O

Els quatre fiscals provincials de Catalunya obliguen els caps policials municipals a requisar urnes i tot el material electoral.

La fiscalia ordena investigar 712 alcaldes per col·laborar amb l’1-O i que els Mossos els detinguin si no compareixen

José Manuel Maza es basa en el llistat d’ajuntaments que donen suport al referèndum i demana prioritzar els municipis amb més població.

En un escrit d’aquest mateix dimecres dirigit als quatre fiscals en cap provincials, José Manuel Maza recorda les suspensions del Tribunal Constitucional respecte el referèndum i de l’advertència a la Generalitat i qualsevol autoritat pública perquè no el tiri endavant i la seva obligació d’impedir-lo. Maza diu que els alcaldes que col·laborin poden cometre un delicte de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

Per això, ordena als fiscals provincials, i en el seu cas als fiscals d’àrea, que obrin diligències d’investigació en relació a cadascun dels ajuntaments, i “se citi, per mitjà de la policia judicial, l’alcalde perquè declari en qualitat d’investigat i assistit de lletrat”. “En el cas que l’alcalde citat no comparegui, s’acordarà la seva detenció i presentació a la fiscalia, oficiant els Mossos com a policia judicial perquè la portin a efecte en el termini més breu possible”, continua l’escrit.

Categories: Política.