‘La ceguesa dels miralls’ del blanenc Joan Adell

L’escriptor blanenc Joan Adell ha guanyat el 23è Premi de Poesia Alella a Maria Oleart. Formaven el jurat David Caño, Laia Carbonell i Joana Bel. El treball ha estat publicat per editorial Fonoll i ha suposat una de les novetats d’aquest Sant Jordi virtual.

Segons Laia Carbonell, autora del pròleg: La ceguesa dels mirallsrecull les llums i foscors d’un pare colpit pel cruel trastorn alimentari de la seva filla, amb poemes d’impotència, de refugi i d’alliberament.

«Explora, des del mateix títol, com si es tractés d’un tema amb variacions, les possibilitats de l’emmirallar-se; les imatges que retornen els miralls, la facultat de jutjar que atribuïm a aquest objecte inert però que tant ens pot sotmetre.»

 

Joan Adell

Joan Adell (Blanes, 1938), és llicenciat en Farmàcia i en Medicina (Universitat de Barcelona). Escriu prosa i poesia. Ha publicat nombroses novel·les, entre les quals destaquen Només són pedres (Pagès, 2017), El carrer (Gregal, 2018) i I matarem els morts (Gregal, 2019). Ha guanyat diversos certàmens de poesia per obra inèdita. Ha publicat el poemari Taronges calentes (Fonoll, 2017). És soci d’honor de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

 

Fitxa tècnica

 

Autor: Joan Adell Álvarez

Pròleg: Laia Carbonell

Col·lecció: Joan Duch, 56

Pàgines: 80

Publicació: abril de 2020

 

Adell, com tots viu el Sant Jordi confinat. Amb ell hem parlat de llibres, però també del coronavirus:

Categories: Cultura.