IV Garmin Great Tuna Race a Blanes

Es tracta del torneig més important de marcatge electrònic de tonyina vermella més important d’Europa, una combinació única de ciència, recerca i esport. L’objectiu és fomentar els valors de respecte al medi ambient i d’impuls del coneixement i la cultura de la pesca sostenible. En definitiva: un model pioner de ciència ciutadana aplicada als oceans.

Aquesta serà la tercera edició consecutiva en què el Club Vela Blanes serà la seu d’aquest esdeveniment comptarà amb dues mànegues més: el 3 i 4 de juny al Club Nàutic Garraf, i el 2 i 3 de setembre al Club Nàutic Llançà. La prova blanenca compta amb un total de 26 equips inscrits, que iniciaran la competició dissabte al matí.

Escoltar la crònica de Cristina Manchado:

Blanes és una zona coneguda i apreciada especialment pels pescadors de tonyina, ja que es considera una de les millors del Mediterrani. Això és perquè el canó de Blanes, situat prop del Delta de la Tordera, és un lloc de trànsit habitual d’aquests animals marins. Les 26 embarcacions que participen hauran d’aconseguir marcar el màxim nombre de tonyines possible.

 

Foto: Imatge de l’any 2016 (Montse Verdaguer)

Categories: Medi ambient.