Investigació i ciència als bars de Blanes

Un any més Blanes participa de la mà del Centre d’Estudis Avançats al festival de divulgació científica “Pint of Science”, on la ciència canvia les aules per l’ambient distès dels bars.

Pint of Science es celebra de manera simultània a més de 20 països arreu del món. A l’Estat Espanyol es fa a 57 ciutats. A Blanes és la segona edició, després de que s’afegissin al festival l’any passat.

La investigació i la ciència arribaran a tres bars emblemàtics la vila:

-Dilluns 14 de maig, a les 20:00 al Bar Mediterrani, vindrà un investigador des de Girona que parlarà de “La Lluna amb els 5 sentits”: quina olor fa, quin gust té, com sona la seva música…

-Dimarts 15 de maig, a les 20:00, hi ha previst un «speed dating» al Primer Casino de Blanes. Serà una sessió de cites ràpides per parlar del silici, el plàstic, l’estrès ambiental i el big data. 4 científics diferents del CEAC explicaran temes que estan estudiant, amb un intercanvi entre els diferents grups.

Dimecres 16 de maig, a les 20:00, serà l’última trobada. Es farà al Bar Itaca, amb la xerrada “Humans i biosfera: una relació d’amor-odi” on es reflexionarà sobre com l’esser humà està alterant la biosfera i quines conseqüències pot tenir.

La primera edició del “Pint of Science” a Blanes va tenir una bona acceptació, amb un públic d’entre 30-40 persones a cada xerrada.

Aquesta iniciativa és una bona manera d’apropar la ciència a tots aquells que tinguin curiositat per descobrir les investigacions que es fan a casa nostra.

Escoltar crònica d’Anna Carlos:

Categories: Medi ambient.