Arxiu

Informe de l’Agermanament Palafolls – Sant Isidro

Una empresa ha avaluat el funcionament dels projectes de cooperació i les relacions entre els dos municipis.

Fa 15 anys que el municipi de Palafolls està agermanat amb la localitat de Centre Amèrica Sant Isidro, on s’executen alguns projectes de cooperació i desenvolupament. Es tracta de projectes no només impulsats des de l’Ajuntament o institucions públiques, sinó que també hi ha iniciatives procedents de la població civil de la vila amb diferents col·lectius implicats.

Ara fa uns mesos, la Diputació de Barcelona va encarregar un estudi d’avaluació dels diferents projectes desenvolupats en aquesta localitat, per tal de conèixer les dinàmiques de cooperació realitzades des de Palafolls, en el marc de l’agermanament amb Sant Isidro,així com també la manera en com s’ha articulat la relació entre els dos municipis.

L’empresa encarregada d’avaluar l’agermanament ha mantingut reunions i trobades amb els agents implicats i amb els brigadistes que hi ha viatjat en aquests 15 anys de relació. D’aquesta manera es volia tenir constància del coneixement que tenen els veïns de Palafolls dels projectes que s’estan executant en aquesta localitat centreamericana. L’empresa també ha viatjat a Nicaragua per avaluar sobre el terreny el fruit de la cooperació, el resultat dels projectes i com reben a Nicaragua l’ajuda i les iniciatives desenvolupades des de Palafolls.

Dominic Wyatt, avaluador de la Consultoria Kalidadea encarregada de l’elaboració de l’informe, ha explicat que: “per tota la gent amb qui hem pogut parlar, l’agermanament segueix molt vigent després de 15 anys, i és una relació que s’ha d’enfortir”.

Wyatt també ha destacat que la crisi no ha afectat a la situació a Nicaragua, però que si ha afectat a la solidaritat aquí: “Allà s’han pogut seguir fent projectes, gràcies a fons de la Diputació, com ara la casa materna, projectes per als joves. Però si que la crisi ha afectat molt a l’esperit de solidaritat de la gent d’aquí. Els projectes de col·laboració necessiten molta gent, i amb la crisi aquest aspecte ha trobat més dificultats”.

L’avaluació pretén identificar i mesurar els resultats i impactes assolits pels últims projectes duts a terme en l’àmbit de l’atenció socioeducativa i oportunitats laborals per a joves en risc d’exclusió, l’educació sexual i la prevenció d’embarassos no desitjats, posant el focus en la globalitat de la relació entre aquests dos municipis.

Es vol estudiar com l’agermanament i els projectes es retroalimenten mútuament per a l’obtenció de resultats i impactes i com tot plegat es converteix en una eina d’incidència, de transformació i de canalització de la solidaritat ciutadana a Palafolls.

Altres objectius de l’avaluació són identificar possibles línies de treball futures i oferir recomanacions de millora, així com impulsar un procés d’aprenentatge col·lectiu i d’enfortiment de les capacitats de les persones i institucions involucrades en ambdós territoris.

Escoltar Dominic Wyatt:

Publicitat

Opel Alemand Automoció

Av. de l’Estació, 51

17300 – Blanes

T. 972335353

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/