Arxiu

II Trobada de la Taula de Treball del Delta de la Tordera

S’ha fet aquest dijous al CEAB de Blanes. L’impulsen els ajuntaments de Blanes, Malgrat, Tordera i Palafolls, i compta amb la implicació d’altres administracions, científics, pagesos, hostaleria i entitats mediambientals amb l’objectiu de redactar un ‘Pla Integral de Recuperació de l’espai’.

El projecte ha d’aplegar les mesures necessàries per retornar l’equilibri a aquest espai natural, coordinant alhora les figues de planejament i protecció conjunta del Delta. Inicialment, en la sessió de treball d’aquest gener s’havia de tractar com a punt central l’estudi científic preliminar que s’ha d’utilitzar com a pas previ al Pla d’Actuació Integral de Recuperació de l’espai natural, que està molt avançat, però encara no s’ha pogut enllestir.

En la primera trobada que va tenir lloc el juny de l’any passat, es va nomenar una comissió de treball d’experts amb aquest objectiu. Paral·lelament, el novembre passat es va incorporar un nou col·lectiu d’estudi que es centra més en l’àmbit social. Es tracta del projecte ISACC TorDelta, que dóna suport tècnic al desenvolupament de la taula per poder assolir els objectius que va menar la seva creació, i compta amb un finançament atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundació Biodiversitat.

La investigadora en cap del projecte ISACC, Annelies Boekman, conjuntament amb la regidora de l’Ajuntament de Malgrat de Mar, Núria Casajoana, han conduit la reunió d’aquest dijous, que ha servit bàsicament per posar-se al dia respecte l’estat en què es troba actualment el procés després que ha passat mig any. Per la seva banda, el científic del CEAB Rafel Sardà, ha intervingut per explicar la metodologia que s’està emprant per elaborar l’estudi previ científic que servirà per acordar les mesures del Pla d’Actuació Integral de Recuperació del Delta i les platges de Blanes i Malgrat.

El cronograma que s’ha acordat tirar endavant durant els propers mesos estableix que la III Trobada de la Taula de Treball tindrà lloc el 19 de juny, i serà de nou al Centre d’Estudis Avançats de Blanes. En aquesta ocasió, en ares que pugui participar el major nombre de persones possible en representació dels diferents agents implicats, la reunió es farà a la tarda enlloc del matí.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/