Arxiu

Girona FC 2 – Reial Madrid 1

Diada de Sant Narcís històrica a Montilivi, en què el Girona ha superat el Real Madrid per 2-1 gràcies als gols de Stuani i Portu. Els de Machín han brillat sobre la gespa per capgirar el gol inicial d’Isco i acabar emportant-se els tres punts davant el vigent campió d’Europa i de Lliga. L’eufòria desfermada amb el xiulet final ha estat el colofó d’un partit d’ambient espectacular, i d’unes Fires patronals que quedaran en el record de tots els aficionats blanc-i-vermells.

Escoltar crònica de Moisés García:

El Girona ha sortit amb el seu onze més habitual davant el Madrid, que ha alineat totes les seves estrelles per intentar sortir amb els tres punts de Montilivi. Al minut 11 els gironins han tingut la primera ocasió clara mitjançant una rematada de Maffeo, que ha anat al pal. Acte seguit, els blancs han llançat un contracop rapidíssim que Isco culminava marcant el 0-1.

El Madrid feia gala d’una de les seves grans virtuts com és la velocitat a l’espai per avançar-se en la primera opció de perill que havia tingut, mentre el Girona tornava a estar de pega amb els pals. I més encara quan, al 34’, un cop de cap de Portu també ha anat a la fusta. Després de l’impacte, la pilota s’ha passejat per sobre la línia de gol però no ha volgut entrar. La mala sort tornava a sobrevolar a un equip que ha realitzat un primer temps d’altíssim nivell.

A la represa la situació ha fet un gir de 180º. Esperonats pel Montilivi de les grans ocasions, Stuani ha fet l’empat al 52’, aprofitant una gran jugada individual de Pere Pons. Eufòria a la gespa i a la grada, que ha arribat a l’èxtasi quan Portu aconseguia el 2-1 sis minuts després (58’), superant Kiko Casilla amb l’esperó. Minuts de màgia i rauxa pels blanc-i-vermells, que podrien haver ampliat distàncies si una vaselina d’Stuani no hagués marxat pels pèls.

A falta de 20 minuts pel final, el Madrid s’ha llançat a dalt per aconseguir marcar, però s’ha topat amb un Girona molt segur i ben col·locat, amb Bono aturant les avortant de perill, i amb l’equip desplegant-se ràpidament al contraatac. Els de Machín, lluny d’arronsar-se, han sabut jugar els últims minuts com ho fan els equips grans i els tres punts s’han quedat a casa. Festa completa per Sant Narcís després d’una victòria que allunya el Girona, una mica més, de les places de descens.

Text i fotos: Girona FC