Arxiu

Fòrum Europeu de Jardins Històrics a Lloret de Mar

Lloret acollirà el 1r Fòrum Internacional de Jardins Històrics, a l’Hotel Monterrey, el proper 7 al 8 de setembre. Més de 40 participants de ciutats i municipis amb jardins històrics d’arreu d’Europa han confirmat ja la seva assistència.

Els inscrits pertanyen a jardins, fundacions, castells amb vinculació als Jardins Històrics i també hi ha haurà agències culturals especialitzades en crear rutes temàtiques. El Giardino de Boboli (Itàlia), l’Institut Européen des Jardins et Paysages Président França) o dels Jardins de Wallonia (Bélgica) són alguns dels participants.

El programa de les jornades s’obrirà el dijous 7 de setembre amb una ponència a càrrec de José Tito Rojo, conservador del departament de botànica de la Universitat de Granada i una eminencia en l’àmbit dels Jardins Històrics. Tito Rojo és paisatgista especializat en jardins històrics amb intervenció i ha col·laborat en projectes de restauració de paisatges i jardins declarats Bé d’Interès Cultural. Com ha paisatgista també ha realitzat nombrosos jardins públics i privats. Com a investigador és autor de nombroses publicacions sobre paisatge i història, i de restauració de jardins, especialment els jardins de l’al-Andalus. Ha participat en congressos, ha pronunciat conferències a diferents universitats espanyoles i estrangeres, en institucions científiques i organismes públics i privats. Ha rebut nombrosos premis, tant pels seus articles com per la seva participació com a paisatgista. Tito Rojo obrirà el fòrum amb una ponència sobre el passat i el present dels jardins històrics. Serà el dijous 7 de setembre a les 10.00 h del matí.

Posteriorment es presentaran les entitats i jardins històrics que volen formar part de la xarxa Europea de Jardins Històrics.

El regidor de Cultura, Albert Robert, ha dit que el fòrum ha de “consolidar Lloret com a capital líder d’aquesta xarxa dedicada als jardins històrics a la vegada que es posi en valor la importància de presevar i divulgar tot aquest llegat”.

Pel dijous 7 de setembre també destaquen les ponències que oferiran Jordi Tresserras de la Universitat de Barcelona, que parlarà sobre jardins històrics i turisme cultural i la de Stefano Dominioni que és director de l’Institut d’Itineraris Culturals del Consell d’Europa, que parlarà precisament sobre el programa d’itineraris culturals que ofereix la institució que representa.

La directora de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, Anna Fuentes i María del Pozo de l’Asociación Ruta Europea de Jardines Históricos presentaran una proposta tècnica per a la creació d’un Itinerari Cultural Europeu basat en jardins històrics i donaran a conèixer la web promocional que s’ha creat. De fet Fuentes ha destacat que un dels objectius del fòrum és la creació d’un itinerari cultural de jardins històrics certificats que permeti posar en valor tots els jardins que s’integrin en aquesta xarxa.

Precisament i amb aquest objectiu, ha dit Fuentes, el fòrum es rependrà el divendres 8 de setembre amb una conferència- col·loqui sobre la creació d’un itinerari cultural europeu que permeti definir la seva estructura, organització i pressupost. Aquesta conferència-col·loqui la moderarà Ramón Montes, coordinador tècnic de la Ruta Cultural PRAT-CARP del Consell d’Europa.

Abans de clausurar-se el fòrum se celebrarà l’assemblea de l’Associació Europea de Jardins Històrics, on hi podran participar tots els assistents.

L’Associació Europea de Jardins Històrics es va constituir el passat mes d’abril i actualment l’integren Lloret de Mar, Aranjuez i el Laboratori de Patrimoni, Creativitat i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona. Pel regidor Albert Robert, el fòrum d’aquesta setmana ha de permetre que es constitueixi una xarxa europea de jardins històrics i que els participants s’hi puguin integrar.

 

Publicitat

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/