FESTIMATGE 2019

Entre les novetats d’enguany, un nou sistema d’il·luminació de les exposicions, que permetrà gaudir encara més de les fotografies exposades

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella reuneix en un gran espai de 1.000m2 22 exposicions d’autors diversos, molts dels quals es donaran cita a Calella el proper diumenge a les 11 del matíper presentar les seves obres, en un acte inaugural de la sala d’exposicions que esdevé un dels moments més emotius del FESTIMATGE al donar l’oportunitat als fotògrafs expositors a parlar dels seus treballs.

El FESTIMATGE comença aquest dissabte a les 21 hores, amb l’acte d’inauguració que se celebra a l’Ajuntament Vell. I, a continuació, es duu a terme la primera de les activitats del FESTIMATGE, la inauguració de l’exposició “Trópico de Cáncer” de Juan Manuel Díaz Burgos, que s’exposa a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell i que, com totes les altres, es podrà visitar durant tot el mes de abril.

El FESTIMATGE té un part de competició amb la celebració dels Trofeus Torretes de fotografia i curtmetratge, que han rebut 3263 fotografies i 892 curts, respectivament. Les fotografies guanyadores d’algun dels guardons del festival, 112 en total, es poden veure en una de les exposicions de la Fàbrica Llobet. Pel que fa als curtmetratges, a banda dels curts premiats, un centenar de treballs seleccionats es podran veure durant al festival a diferents espais de projecció (Espai Caixa, Sala Mozart, Biblioteca, Cafeteria “La Tetera”…)

FESTIMATGE, únic al món

 

El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge, ja sigui fixa en moviment, moderna i antiga, en color o en blanc i negre. Calella esdevé la ciutat de la imatge durant el mes de abril.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 46a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que compta amb 43 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, que compleix 25 anys de vida. I, per celebrar-ho, es recupera la mítica Nit Golfa del FESTIMATGE en la que es podran gaudir alguns dels curtmetratges més emblemàtics que han passat pel festival.

Fa catorze anys, els membres de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, van decidir ajuntar els tres certàmens per fer un gran festival de la imatge. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu d’un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella.

 

Imatges: Thomas Lang i Katy Gómez

Categories: Cultura.