Arxiu

Familiars de víctimes d’accidents mortals de bicicleta denuncien la “impunitat” dels seus autors

Demanen un enduriment de la jurisdicció i que se’ls retiri el carnet de manera cautelar

 

Els familiars de ciclistes que han mort en els últims anys a les carreteres gironines volen que s’endureixi la jurisdicció per aquells conductors temeraris que no respecten les mesures de seguretat necessàries. En aquest sentit, diversos familiars de dos accidents mortals diferents a les comarques gironines han protestat per la “impunitat” que tenen els autors dels fets. De fet, en cap dels tres casos exposats aquest dilluns l’autor dels fets ha acabat a la presó.

Un d’ells és el conductor que el 2015 va envestir un ciclista a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) en la carretera que va des d’aquest municipi fins a Pals (Baix Empordà). La filla del ciclista que va morir, Sílvia Puig, ha explicat que el seu pare va sortir el dia de la revetlla de Sant Joan al matí a fer una volta en bici, però “un camió el va matar”.

La Sílvia ha explicat que l’autor de l’homicidi “va donar positiu en alcohol i en heroïna”, però tot i així segueix en llibertat. “El meu pare el vam enterrar dos dies després de la seva mort i ell ja estava en llibertat”. Els retards en els processos judicials va comportar que fins fa poc no es celebrés el judici, tot i que l’accident havia tingut lloc el 2015. Posteriorment, van fer un pacte amb la fiscalia i la defensa de dos anys i mig de presó. “Encara no ha entrat i ara ha presentat una sol·licitud de suspensió de la pena” perquè vol rehabilitar-se de la seva addicció a la droga, ha lamentat la filla. “A ell no li ha passat res”, ha reblat Puig.

Un altre cas és el del germà de l’Antonio Ortiz. El mes de maig, anava a treballar en bici, quan a la carretera C-66, a l’alçada de Cornellà de Terri (Pla de l’Estany), un cotxe el va envestir. L’Antonio ha explicat que el conductor “es va aturar un minut després, va baixar del cotxe i després va tornar a marxar”. Tal com ha explicat el germà de la víctima, el conductor s’havia adormit i va emportar-se la bici per endavant però “va fugir” del lloc de l’accident i va deixar al Fernando “abandonat” a la carretera.

L’Antonio ha assegurat que “no li han retirat el carnet de conduir, ni han pres cap altra mesura preventiva”. Ara, estan a l’espera del judici però tem que passi el mateix que en altres casos i l’home que va matar al seu germà quedi alliberat de la presó. L’Antonio ha assegurat sentir-se “impotent” perquè no pot fer res per aturar que aquesta persona torni a conduir.

Davant d’aquests casos, la plataforma Mou-te en bici ha recordat la necessitat d’endurir la jurisdicció en els accidents amb ciclistes. Tot i els canvis recents en el codi penal per endurir la llei en els accidents “veiem com la justícia no actua com voldríem”, ha explicat el president de Mou-te en bici, Albert Martos.

A més, el vocal de l’entitat, Xavier Corominas ha lamentat que “la legislació no s’adeqüi a la realitat”. Corominas ha afirmat que “pràcticament matar a un ciclista és el mateix que matar a un conill” perquè “no et passa res”. Per això demanen als jutges que apliquin les mesures cautelars que demanen els familiars de les víctimes com ara la retirada del carnet de conduir.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/