‘Establiment Segur’ contra la violència masclista

Un dels col·lectius que ha vist incrementat el risc de la seva situació amb motiu del confinament decretat per lluitar contra l’avanç de la COVID-19 són les dones en situació de violència masclista. Per això, l’Ajuntament de Blanes, com d’altres municipis, a través del Departament d’Acció Social i Igualtat i del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) municipal s’ha adherit a la campanya impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD), del Departament de Presidència donant-li suport.

Una convivència permanent i forçosa, afegida a la mobilitat reduïda o nul·la, pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant que la víctima no pot trucar als serveis, trobar suport de familiars, amistats o professionals.

A més de demanar a familiars, veïnatge i amistats de dones en relacions tòxiques i violentes que estiguin més amatents a la situació al llarg del confinament, l’ICD ha iniciat la campanya ‘Establiment segur contra la violència masclista’. L’objectiu és que les dones també trobin el suport i la complicitat de la ciutadania quan acudeixin a un comerç.

Es tracta d’una iniciativa per facilitar l’accés al telèfon 900 900 120 a les dones que no poden ni trucar, ni escriure, ni posar-se en contacte amb els serveis en trobar-se confinades amb el seu agressor.

s’ha contactat amb el Col·legi de Farmacèutics i els gremis de Flequers, Estanquers, Supermercats i Autoserveis de Detallistes, així com autoserveis d’Alimentació i Detallistes de Fruites i Hortalisses. El suport es concreta en posar en un lloc visible el cartell ‘Establiment Segur Contra  la Violència Masclista’. Al cartell també hi ha la informació: “Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112’. El missatge s’identifica amb els hashtags #NoestàsSola  i #JoActuo.

Categories: Societat.