Arxiu

“És un judici polític i no respondré a les acusacions”

L’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras ha obert el torn d’interrogatoris al judici de l’1-O anunciant la seva decisió de no respondre les preguntes de les tres acusacions. “No renuncio a les meves conviccions democràtiques, em trobo en situació d’indefensió, se m’acusa per les meves idees i no pels meus fets i, com que entenc que és un judici polític i sóc un representant electe, em dec als meus votants i no respondré a les acusacions”, ha dit. A més, ha dit considerar-se “pres polític”. Junqueras, així, ha començat l’interrogatori responent directament al seu advocat i ho fa en castellà, ha explicat, per fer arribar el seu missatge al conjunt de l’Estat.

Escoltar Junqueras:

L’exvicepresident del Govern i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha carregat contra les acusacions perquè considera que estan “retorçant” els fets i ha dit que està “en desacord amb la seva argumentació”, que creu que és “forçada”. “No hem comès cap delicte, absolutament res, votar en un referèndum no és delicte, treballar per la independència de forma pacífica no és delicte, no hem fet cap dels delictes que se’ns vol atribuir”, ha reblat Junqueras insisteix que la via independentista sempre ha estat “cívica i pacífica” i que si no hagués estat així ells hi haguessin estat “al davant” per mostrar-hi oposició. A més, lamenta que la cadira del diàleg “sempre ha estat buida” i que l’Estat s’ha negat a buscar una sortida política al conflicte. “Això no es resol posant la gent a la presó”, ha afegit.

 

Joaquim Forn

 

Forn respon a Fiscalia que tenia un “compromís polític” amb l’1-O però que els Mossos “mai van rebre ordres polítiques”.

Forn ha estat el segon dels acusats que han declarat al judici del Tribunal Suprem i, en el seu cas, sí que ha acceptat respondre preguntes de la fiscalia i de l’advocacia de l’Estat.

L’exconseller d’Interior assegura que la policia catalana “va donar compliment” a les instruccions del TSJC i del ministeri públic.

El desplegament dels mossos l’1-O va ser el més important que han fet al llarg de la seva trajectòria:

Forn diu que van “apurar fins al final” abans de la declaració d’independència a l’espera dels resultats de la mediació.

Defensa que després del 27-O el Govern no es va fer “cap acció més ni cap acte administratiu”

Qüestions prèvies

El Suprem permet als acusats respondre en català però no els facilita traducció simultània com volien les defenses.

Marchena argumenta que es reconeix el dret per “raons emocionals” i no per una “hipotètica indefensió”. Puigdemont, no podrà declñarar com a testimoni:

El Suprem alerta que no permetrà que acusacions i defenses facin un “debat ideològic” en els interrogatoris

El tribunal descarta deixar en llibertat els nou presos durant el judici i permetrà als acusats seure darrere dels seus advocats.

La sessió d’aquest dijous ha començat amb la resolució de moltes de les qüestions plantejades en els dos primers dies de judici.

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/