“En tres mesos portem tres desgràcies seguides: la llevantada de l’octubre , l’esclafit i ara el Gloria”

Arbúcies va estar  la setmana passada incomunicat durant 31 hores per carretera i 4 dies sense aigua potable.

El Gloria deixa a Arbúcies danys per valor de 500.000 euros.  I aquests només són els desperfectes als espais públics, ja que per altra banda hi ha tots aquells ocasionats a propietats privades, que són impossibles de quantificar.

Arbúcies va ser un dels municipis de Catalunya en què el Gloria va deixar més aigua, ja que l’Observatori Meteorològic Municipal va enregistrar 356,5 litres per metre quadrat, la meitat dels litres registrats en tot l’any 2019 i, a Puig Ses Olles, al Turó de l’Home, van caure 430 litres.

El municipi disposa de prop de 300 quilòmetres de xarxa de camins públics, 3 nuclis agregats (Joanet, els Colls i Fogueres de Montsoriu) i més de 400 cases de pagès. De tots aquestes pistes forestals, es calcula que 83 quilòmetres han sofert danys pel temporal, ja sigui perquè han desaparegut, han quedat impracticables o bé els que han quedat malmesos.

L’alcalde Pere Garriga conclou: “En aquesta situació de catàstrofe, necessitem la implicació de les administracions supralocals perquè si no, difícilment ens en sortirem”. “En tres mesos portem tres desgràcies seguides: la llevantada de l’octubre que va representar d’anys per valor de 410.000 euros, l’esclafit i ara el Gloria. El pressupost municipal està exhaurit i no podem fer front a aquesta nova despesa”, afegeix amb rotunditat l’alcalde.

Categories: Meteorologia.