Arxiu

Els consellers del Govern de Torra prenen possessió

Els tretze consellers del Govern presidit per Quim Torra ja han pres possessió, després de set mesos sense un Consell Executiu en actiu i amb normalitat. Amb aquest acte, celebrat al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució queden sense efecte i decauen, en haver-hi ja un nou Govern nomenat i en vigor. Els consellers han promès “complir fidelment d’acord amb la llei les obligacions del càrrec al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya”, sense esmentar concretament ni la Constitució ni l’Estatut. La presa de possessió del Govern ha tingut també espai per deixar protagonisme als polítics independentistes que estan a la presó i els que són a l’estranger. De fet, els seus familiars han estat presents a les primeres files, i alguns han participat llegint cartes que han escrit per a l’ocasió Carme Forcadell, Lluís Puig, Josep Rull, Jordi Turull i Toni Comín, i un llaç groc ha estat tota la cerimònia en la primera de les cadires reservades per al Govern. D’aquesta manera, la sobrietat de la presa de possessió del president de la Generalitat ha deixat pas a l’homenatge als presos i als que estan fora de Catalunya que ha suposat l’acte d’aquest dissabte.

Els consellers al DOGC

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat en l’edició d’aquest divendres 1 de juny del 2018 el decret de nomenaments dels consellers del Govern de Quim Torra. La publicació de l’edicte, signat pel mateix Torra, ha de comportar l’aixecament de l’article 155 pel qual es va suprimir l’aparell polític de l’administració autonòmica catalana, segons l’acord que va adoptar el Senat el 27 d’octubre del 2017. Així, el decret reflecteix el nomenament de Pere Aragonès com a vicepresident del Govern i titular del Departament d’Economia i Hisenda. Elsa Artadi, consellera de Presidència i portaveu de l’executiu català. L’equip de Torra està compost per set homes i sis dones.
A més d’Aragonès i Artadi, els nomenaments inclouen Ernest Maragall com a conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Miquel Buch com a conseller d’Interior; Josep Bargalló com a conseller d’Ensenyament; Alba Vergés com a consellera de Salut; Damià Calvet com a conseller de Territori i Sostenibilitat; Laura Borràs com a consellera de Cultura; Ester Capella com a consellera de Justícia; Chakir El Homrani com a conseller de Treball, Afers Socials i Famílies; Maria Àngels Chacón com a consellera d’Empresa i Coneixement; Jordi Puigneró com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà com a consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Publicitat

CENTRE COMERCIAL ESPAI GIRONÈS

Camí dels Carlins, 10

17190 Salt (Girona)

T. 972405980

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/