Arxiu

Els alcaldes de la Tordera reclamen ‘celeritat’

Un mes després del temporal Glòria, s’han reunit a l’entrada del pont que es va emportar l’aigua els alcaldes de Blanes, Lloret, Tordera i Tossa de Mar; i els primers tinents d’alcalde de Malgrat de Mar i Palafolls.

Àngel Canosa, alcalde de Blanes, ha exigit responsabilitats “a totes les administracions. Hi ha un elevat grau d’insatisfacció perquè els problemes no es resolen. Hi havia un projecte per fer un pont nou ja fa deu anys. Si hagués estat una realitat, ara no tindríem aquest problema”

Actualment, explica el primer tinent d’alcalde de Malgrat de Mar, Jofre Serret, més de 2.000 persones utilitzen els autobusos llançadora entre Blanes i Malgrat de Mar perquè no hi ha servei de tren, en un moment de l’any on la mobilitat és “reduïda”.

“Si ara triguem 30 minuts per anar de Malgrat a Blanes, no em vull imaginar com serà a l’estiu”, assegura. Serret afirma que la comunicació amb Rodalies i per carretera és “indispensable” per al sector turístic, així com per a les persones que treballen a una i altra banda del riu i per als estudiants que es desplacen entre municipis de la comarca, a Girona o a Barcelona.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles García, diu que el problema ve agreujat pel Gloria, “però té el seu origen en la manca d’inversió històrica en aquest territori.
Reivindiquem allò que corre pressa, però no des de fa un mes, sinó des de fa molts anys. El Glòria s’ha emportat els ponts, però el problema no és d’avui”, ha etzibat.

També en aquest sentit s’ha pronunciat l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, que considera “absolutament necessari” que les administracions supramunicipal donin resposta immediata als seus deures.

Dulsat avisa que en els pròxims mesos passaran per aquests municipis dos milions de turistes (ara ja viuen en aquesta zona 130.000 persones) i exigeix celeritat per resoldre els problemes de comunicacions, així com per a la reparació de les façanes marítimes dels pobles costaners. “No tenim previsió de quan rebrem les ajudes i els ajuntaments no esperarem”, assegura.

També està preocupada per la situació que es pugui donar amb l’arribada del turisme l’alcaldessa de Tossa de Mar, Imma Colom: “Nosaltres ens hem arremangat, però no tenim cap resposta on ens diguin amb quina quantia pensen ajudar-nos”.

“Prou de paraules, demanem fets. Tenim un problema gravíssim, la temporada d’estiu és aquí i vivim del turisme. Això no pot ser”, ha exclamat l’alcaldessa. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa es mostra també “insatisfet” per la gestió d’administracions com l’ACA o el govern de l’Estat: “Estan postergant la resolució de problemes, els terminis s’allarguen i les mesures no arriben”.

Un altre dels sectors sobre els que s’ha posat el focus és la pagesia, greument afectada pel temporal. La primera tinent d’alcalde de Palafolls, Susanna Pla, planteja un debat profund sobre la gestió de les lleres i reclama a totes les administracions que treballin per poder recuperar la producció d’horta d’aquest territori. “La pagesia ha quedat tocada de mort i cal el suport d’administracions supramunicipals o no ens en sortirem”, afegeix el tinent d’alcalde de Malgrat de Mar, Jofre Serret.

El representant malgratenc ha volgut també evidenciar la pluralitat de colors polítics en aquests ajuntaments i assegura que la denuncia “no va de territoris, de províncies, ni de comarques”. Va, diu, de “treballar conjuntament per fer front a una situació molt dura” per a diferents sectors econòmics.

 

FOTOS: ACN/JOAN FERRER

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

Flocem – Totpint

Ctra. Accés Costa Brava, 36

17300 – Blanes

T. 972.35.32.88

 

MILAR TORDERA

Camí Ral, 182

08490 – Tordera

T. 937640634

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/