Arxiu

El VOC, Premis i Mostra d’Audiovisual en Català arriba a 35 municipis

Organitzat per Òmnium Cultural, el VOC► Premis i Mostra d’Audiovisual s’estén pel territori català. En la seva tercera edició, 35 pobles i ciutats catalanes donaran suport a l’audiovisual en català acollint i programant a les seves sales els curtmetratges i documentals que han passat a formar part de la selecció final del total de 103 obres presentades (55 curtmetratges, 31 documentals i 17 websèries, videoblogs i nous formats web).

El VOC► 2018, que arrencarà amb una sessió inaugural el proper 16 de novembre a l’Auditori de La Pedrera, se celebrarà del 16 al 29 de novembre. El guanyadors es donaran a conèixer durant l’acte de cloenda que tindrà lloc el 30 de novembre.

Aquesta és la segona edició que se celebra en absència del president d’Òmnium Cultural,Jordi Cuixart, que és en presó preventiva des del 16 d’octubre del 2017. Des de la presó de Lledoners, Cuixart encoratja els creadors catalans a participar en la tercera edició del VOC. “La cultura és motor de canvi, és un agitador de consciències. Des d’Òmnium Cultural animem a les ànimes inquietes del país a participar en aquesta edició”, diu Cuixart.

Què és el VOC►?

VOC► és un projecte impulsat per Òmnium Cultural que té com a objectiu estimular la producció de continguts audiovisuals de qualitat en llengua catalana, contribuir a la seva difusió i ampliar-ne el públic. Per aconseguir-ho, reconeixem els millors curtmetratges, documentals, websèries, videoblogs, micrometratges i qualsevol altre nou format audiovisual distribuït per internet realitzats originalment en català.

On es podrà veure?

Amposta, Barcelona, Begues, Berga, Besalú, Calella, Cardedeu, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, El Masnou, Esplugues de Llobregat, Girona, La Bisbal d’Empordà, La Seu d’Urgell, La Vall d’en Bas, Mataró, Molins de Rei, Munich, Puigcerdà, Ribes de Freser, Roses, Rubí, Sabadell, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sort, Tarragona, Terrassa, Tremp, Vic i Vilanova i la Geltrú.

Dotació econòmica dels premis

Es tracta d’un dels certàmens d’audiovisuals amb més dotació econòmica dels Països Catalans. Els premis per a cadascuna de les categories seran:

Curtmetratge

Premi del jurat: 4.000 €

Premi del públic: 1.000 €

Documental

Premi del jurat: 4.000 €

Premi del públic: 1.000 €

Websèries, videoblogs i nous formats web

Premi del públic: 1.800 €

A diferència dels curtmetratges i documentals que es valoraran durant la Mostra, ja s’ha obert el període de votacions per a la categoria de websèries, videoblogs i nous formats web. Fins el 31 d’octubre, els espectadors poden votar quines de les obres presentades en aquesta categoria mereixen el premi del públic. L’obra més votada s’exhibirà durant la Mostra juntament amb els curtmetratges i documentals seleccionats.

Per votar, els usuaris s’han de registrar a la pàgina web, visionar i puntuar la websèrie, videoblog i nou format web que més els agradi. D’entre totes les persones registrades que hagin votat, se sortejaran dos abonaments de Filmin d’un mes.

La plataforma de cinema online FilminCAT dona suport a la Mostra no només en forma de subscripcions per als participants sinó que pròximament, la plataforma de cine també estrenarà la nova Col·lecció VOC► amb peces premiades de les edicions anteriors.
Una altra de les novetats d’enguany és que el VOC creua fronteres. Per primer cop, curtmetratges premiats en edicions anteriors a la Mostra s’inclouran en la programació del Festival KINO.KAT München – Katalanische Filmtage! que organitza el casal català de Munich.

Publicitat

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

KIA EMPOR SPEED

C/. De Mas Vaixeller, 5 B

17300 – Blanes

T. 972353178

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/