El Servei Català de Trànsit coordina a Catalunya una campanya de control d’alcohol i drogues

La campanya preventiva va començar divendres 16 i finalitzarà el proper diumenge 25, coincidint amb la celebració de la revetlla i festivitat de Sant Joan.

 

Al 2016, segons dades de  l’Institut de Medicina Legal, el 46,2% dels conductors morts en accidents de trànsit a Catalunya van donar positiu en consum d’alcohol, drogues o psicofàrmacs, i en aquest sentit es considera un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària i d’agreujant de la lesivitat. El percentatge de conductors morts amb presència d’alcohol va augmentar quasi 2 punts respecte al 2015. En canvi, el percentatge de conductors morts amb presència de drogues o psicofàrmacs va disminuir,el 3’5%.

0.0%, l’única taxa segura

El SCT recorda que els principals efectes de la ingesta d’alcohol en la conducció són l’augment del temps de reacció, problemes de percepció, d’atenció, control i coordinació, així com també l’increment de la somnolència.

A més, tot i que se circuli amb una taxa d’alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d’accident pot incrementar, atès que l’única taxa segura és 0,0%. D’altra banda, el consum de substàncies psicoactives també alteren les condicions físiques i psíquiques comportant un risc greu per a la seguretat dels usuaris.

397 positius

A la darrera campanya de control de drogues i alcohol, realitzada el passat mes de febrer d’enguany, es van detectar un total de 397 positius – dels quals 61 van ser penals i 336 administratius – un 19.93% més respecte la mateixa campanya del 2015, en la qual s’hi van detectar 331 positius.

 

Categories: Trànsit.