El reciclatge creix un 8,4% el 2018 a Catalunya i ja representa el 42% dels residus

L’augment de la recollida selectiva estalvia emissions de CO2 equivalents a la circulació de 500.000 cotxes

La recollida selectiva de residus municipals a Catalunya es consolida i creix per segon any el 2018. Segons dades que ha presentat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els catalans van generar 3,9 milions de tones de deixalles, una quantitat que equival a 1,43 quilos per habitant i dia i que va augmentar un 2,9% en relació al 2017. Dels de residus produïts, es van recollir selectivament 1,6 milions de tones, és a dir, un 42% del total i una xifra que representa un increment del 8,4% en comparació amb l’any anterior. En una roda de premsa, Calvet s’ha mostrat optimista d’arribar al 50% de residus reciclats l’any que ve, com marca la UE. El conseller també ha explicat que l’augment de la recollida selectiva estalvia emissions de CO2 equivalents a la circulació de 500.000 cotxes el 2018.
D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha reconegut que cal acabar amb el robatori de coure, paper i cartró de les plantes de tractament de residus, que comporta una pèrdua del 2% de material recollit. També creuen que cal baixar el percentatge de deixalles impropies, és a dir, el material que no es llença on caldria, i que, en el cas d’envasos està per sobre del 28%.

L’any 2018 es van generar un 0,22% més de residus de la fracció resta, fins als 2,3 milions de tones. Gairebé el 70% d’aquestes deixalles no separades es van destinar a tractament mecànic biològic i el 21,5% va anar directament a abocador.

Categories: Medi ambient.