Aproven el tancament de bars i restaurants i la limitació de l’aforament al comerç i la cultura

“Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes”, assegura Aragonès

 

També queden suspeses les competicions esportives d’àmbit català. Els gimnasos tindran un aforament del 50%. El Govern demana a la ciutadania que limiti al màxim la mobilitat fora del seu domicili i els contactes socials. La intenció de la Generalitat és aplicar aquestes mesures a partir de la mitjanit de divendres, però caldrà primer l’aval del TSJC. “Cal actuar avui per evitar un confinament total en les properes setmanes”, ha remarcat el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès.

 

La Fecasarm alerta que recorrerà el tancament

La Fecasarm ha recordat que ja va recórrer mesures anteriors que limitaven l’activitat als locals de restauració i que els tribunals els hi van donar la raó suspenent la limitació horària a salons de joc, casinos i bingos, així com a bars, restaurants i bars musicals de 63 localitats. També ha apuntat que el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó va deixar sense efecte una limitació horària imposada a bars i restaurants.

Els distribuïdors critiquen el tancament de la restauració: “Pot ser pitjor el remei que la malaltia”

L’associació de distribuïdors de begudes i alimentació a Catalunya (ADISCAT) ha advertit aquest dimecres que amb el tancament de bars i restaurants “pot ser pitjor el remei que la malaltia”. En un comunicat, el sector afirma que no hi ha “cap estudi objectiu que demostri que l’hostaleria i la restauració siguin responsables de cap percentatge de contagi de covid” però que “el que sí que és segur és que la covid serà la culpable de la mort de molts establiments, empreses de distribució i dels seus llocs de treball”. “Cal prendre mesures prioritzant la sanitat, però amb seny”, afirma l’associació, que recorda que l’hostaleria i la seva distribució dona feina a 300.000 persones i suposa un 7,6% del PIB català.

Categories: Economia.