El DOGC publica el decret de nomenament de Torra com a president de la Generalitat

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el decret de nomenament de Quim Torra com a president de la Generalitat firmat pel rei Felip VI. És el pas necessari perquè pugui prendre possessió com a president, un acte que es farà molt probablement aquest dimecres a la tarda. A partir de llavors, Torra ja podrà nomenar els consellers del seu govern. El president investit pel Parlament ja ha avançat que jurarà el càrrec prometent lleialtat al poble de Catalunya, sense fer esment a la Constitució. La mateixa fórmula que va utilitzar Puigdemont quan va prendre possessió el gener del 2016. L’acte de possessió s’està organitzant des del Palau de la Generalitat però encara sota el 155, per tant, el govern espanyol ja ha avisat que supervisarà el format i contingut de l’acte.

El president investit reitera l’oferta de “diàleg” al govern espanyol però avisa que s’ha d’acabar amb la presó dels independentistes
 El president investit de la Generalitat, Quim Torra, ha convidat aquest dimarts, des de Berlín, al president espanyol, Mariano Rajoy, a fixar “dia i hora” per celebrar una reunió entre ells dos. Al costat del líder de JxCat, Carles Puigdemont, Torra ha avançat que enviarà una carta a Rajoy reiterant la seva “oferta de diàleg” i exigint que s’acabi l’aplicació de les mesures derivades de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, així com la intervenció financera que podria anar més enllà de la formació del Govern. A més, Torra ha avisat que un dels principals elements a abordar és la necessitat d’acabar amb la presó dels polítics sobiranistes, que ha considerat que estan privats de llibertat precisament per ser independentistes.
Categories: Política.