Arxiu

El curs escolar arrenca a comarques gironines amb gairebé 120.600 alumnes

Tot i que aquesta xifra global és molt similar a la de l’any passat, sí que destaca la davallada del 2,95% de l’alumnat d’Educació Infantil (conseqüència de la baixada de la natalitat). Una minva que es compensa per l’increment del 9% d’estudiants que han registrat els diferents cicles formatius de grau mitjà. Aquest any, a la demarcació, el curs arrenca amb mig miler més de professors (en concret, n’hi haurà 517 més). Arreu del territori, hi ha 27 centres que faran classes íntegrament en barracons. L’escola Montserrat Vayreda de Roses (Alt Empordà) és l’única que estrena edifici i també neix la segona seu a l’institut Ermessenda de Girona. A Ripoll, d’altra banda, els professors d’escoles i instituts han rebut formació de dol i en diversitat religiosa arran dels atemptats (perquè era aquí on vivien els integrants de la cèl·lula jihadista).

Crítiques

Ustec-Stes critica que Ensenyament ha nomenat 912 professors gironins a les portes del curs o amb les classes començades.

Per al sindicat, això suposa un incompliment “flagrant” del pacte a què es va arribar amb el Departament ja que, segons l’acord, Ensenyament s’havia compromès a tenir tancats el nomenaments el dia 1 de setembre, segons recorda Xavier Díez..

Segons Ustec-Stes, aquest retard –que afecta un 10% de la plantilla- obeeix a dos motius: permet que el Departament s’estalviï diners i dona més temps a les direccions dels centres perquè facin les entrevistes personals “amb què poden seleccionar arbitràriament el professorat”. El sindicat demana suprimir aquesta opció, ja que assegura que “la selecció a dit” dels docents és “una privatització encoberta”

 

El tercer institut de Pineda estrena edifici

El nou edifici del tercer institut de Pineda de Mar ha costat 4 milions i acull a més de 260 alumnes d’ESO. El centre disposa de 31 professors.

El tercer institut de Pineda es va crear el 2006 i fins ara havia estat en unes aules provisionals i en un edifici de la plaça d’Orient, segons explica la seva directora, Pilar Tagua, “els dos primers anys van estar en unes aules cedides per l’ajuntament. El 2008 vàrem anar a les dependències que hem ocupat fins a final del curs passat a la plaça d’Orient”.

Aquest curs hi haurà 3 línies de primer i segon d’ESO i dues, de tercer i quart. En aquest centre, de moment, no hi ha ensenyaments post obligatoris.

Segons Tagua, ara disposaran de molt més espai i serveis, “fins ara hem aprofitat al màxim els pocs recursos que teníem. Ara millorem notablement les condicions. Disposem de sala d’actes, que abans no teníem. Per fer educació física anàvem al pavelló. Ara ja disposem de gimnàs. Podrem dividir els alumnes en més grups perquè hi ha molts més espais”.

Pocs dies abans d’iniciar el curs 2017-2018 es va fer una jornada de portes obertes, amb l’objectiu de donar a conèixer les noves instal·lacions a les famílies.

Els espais de la plaça d’Orient, un cop remodelats, seran utilitzats per l’escola d’adults.

 

Calella

El nou curs escolar comença a Calella pendents de les obres de la nova escola Salicrú que s’està construint a l’antiga Fàbrica Llobet-Guri. Segons les previsions actuals, les obres estaran acabades el proper mes de febrer. En aquell moment, la comunitat educativa i Ensenyament, decidiran quan es fa el canvi.

Les obres van ser adjudicades per 3’2 milions d’euros i han suposat una sèrie de canvis a la Fàbrica Llobet-Guri. La Sala Gran, per exemple, s’ha modificat. Abans de l’estiu, per facilitar els treballs, es va tancar unes setmanes el Museu del Turisme, un equipament que aquest estiu ha funcionat amb tota normalitat.

La construcció d’un nou centre és una reivindicació històrica, tenint en compte l’estat de conservació de l’actual Salicrú.

Tordera

L’institut Tordària continua en obres. Els treballs de la segona fase, segons fonts municipals, estaran acabades el mes de novembre. Aquests mesos es combinaran les classes amb les obres, i per això, ja s’han pres les mesures adequades.

Els nous mòduls es construeixin en un indret i després es traslladen fins al lloc definitiu.

L’escola Serra de Miralles, també està en procés de renovació i millora.

Catalunya

El curs escolar que ha començat aquest 12 de setembre ho ha fet amb 2.700 alumnes més que el curs passat, i 5.514 docents més, 4.714 per a les plantilles i 800 substituts, una xifra que per primera vegada supera la del 2010, abans de les retallades. El nombre total d’alumnes és d’1.562.780.

Publicitat

PIZZERIA BASILICO

Av. Costa Brava, 32

08389 – Palafolls

T. 937657441

TOYOTA JAPAND 21

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972476406

 

CENTRE MÈDIC ALOMAR

C/ Del Bosc

17300 – Blanes

T. 872220212

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

CENTRE MÈDIC PINEDA

Av. Verge de Montserrat, 33

08397 – Pineda de Mar

T. 937672222

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/