Arxiu

El Consell Comarcal del Maresme posa en marxa el Servei d’Atenció Integral LGBTI Maresme

Aquest servei, en paraules del president Damià del Clot, era una assignatura pendent en l’objectiu d’avançar cap a una societat més igualitària que protegeixi qualsevol persona del Maresme que senti vulnerats els seus drets i que l’acompanyi en la defensa de la seva identitat sexual o de gènere, sigui quina sigui.

La directora general d’Igualtat, Mireia Mata, ha afegit que el fet que els SAI treballin en xarxa garanteix l’efectivitat dels drets i de les polítiques LGBTI i, a més assegura”l’atenció a la ciutadania des del Km0″ representada pel seu ajuntament o pel Consell Comarcal.

La signatura del conveni entre la Direcció General d’Igualtat i el Consell Comarcal s’ha complementat amb una sessió formativa adreçada a personal tècnic municipal a càrrec de Lluïsa Jimenez, responsable de l’Àrea per la Igualtat de Tracte i No-discriminació de persones LGBTI de la Generalitat i amb la presentació del funcionament del SAI Maresme a càrrec de la consellera delegada d’Equitat i Acció Social, Meritxell Romero, i de l’equip tècnic que conduirà aquest nou servei comarcal que neix amb els objectius de:

  • Visibilitzar la diversitat d’identitats de gènere i opcions sexuals
  • Conèixer les realitats de les persones LGBTI del Maresme
  • Treballar per la prevenció de la discriminació (LGTBIfòbies)
  • Atendre les persones que pateixen o han patit discriminacions per raó d’orientació sexual o identitat de gènere i qualsevol altgra consulta que presenti la ciuadania
  • Fomentar l’impuls i el desplegament de les polítiques LGBTI a la comarca
  • Formar en la diversitat sexual
El SAI Maresme compta amb una psicòloga, una advocada i una agent d’igualtat que facilitaran informació i assessorament legal i psicològic a les persones i familiars que el necessitin i promouran accions de prevenció i sensibilització per combatre les LGBTIfòbies. La consellera d’Equitat i Acció Social, Meritxell Romero, ha indicat que és voluntat del Consell Comarcal treballar molt directament amb les associacions i entitats del Maresme. En aquests moments n’hi han 3: l’Associació LGBTI Mataró, l’Associació Som Masnou i l’Associació Queers Tropicals de Premià de Mar.
El SAI Maresme es troba ubicat a les dependències del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada 1 de Mataró). Les persones que vulguin contactar-hi, ho poden fer telefònicament (93 741 16 16) o per correu electrònic: sai.lgbti@ccmaresme.cat 

Publicitat

FRANCESC TURRÓ MOBILIARI

Av. Costa Brava, sn

08380 – Malgrat de Mar

T. 937611410

CITROËN GARATGE ANDREU

Av. d’Europa, 50

17300 – Blanes

T. 972358302

Neteges Escobar

C/. Miralles, 10   P.I. Can Patalina

08380 – Malgrat de Mar

T. 937610744

PIZZERIA POMODORO

Pg. Sa Caleta, 26

17310 – Lloret de Mar

T.  972.36.92.03

 

VITALDENT BLANES

C/. d’Alberes, 51

17300 – Blanes

T. 972359778

Ràdio Marina logo

RÀDIO MARINA | Sempre al teu costat | 100.3 FM | 96.2 FM

Ràdio Marina S.A.
A17063421
Ca la Guidó 1
17300 Blanes (Girona)
972 33 45 00

2024© Ràdio Marina · Disseny web: F/