El cas Adolfo Bárcena

 El 20 de gener de 1977 un grup de veïns de Tordera es van desplaçar a Hostalric per seguir el Ral·li Costa Brava. El desplaçament, però, va acabar en tragèdia. El jove torderenc de 23 anys Adolfo Bárcena va morir d’un tret de la Guàrdia Civil.

Va ser en plena Transició, després de la mort de Franco i abans de les primeres eleccions democràtiques. Les  autoritats de l’època ho varen tapar i va deixar molts interrogants sense resposta.

Image4

Aquest és el tema que tracta el documental “Ombres de la transició: El cas Bárcena” dirigit per Quim Fors i Santi Barrera. Després de dos anys d’investigacions, gravacions i muntatge, la presentació està prevista per aquest cap de setmana del 17 i 18 de febrer al Teatre Clavé, coincidint amb l’efemèride dels 40 anys de la seva mort. A Hostalric, la presentació es farà el 24 del mateix mes.

Joan Ferrer entrevista a Santi Barrera:

El documental, que també serveix per fer una radiografia a la societat de l’època, ha comptat amb l’ajuda de l’Ajuntament de Tordera i el suport logístic de l’Ajuntament d’Hostalric, a més de la col·laboració de familiars i amics d’Adolfo Bárcena, periodistes de l’època i l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot que ha escenificat diverses escenes dels fets.

Categories: Societat.