Educació estudiarà convertir el centre especial Ventijol de Blanes en institut-escola

 

La direcció del Ventijol ha traslladat la petició al conseller Josep Bargalló durant una visita a les instal·lacions i, segons fonts municipals, veu “interessant” la petició i s’ha compromès a tenir-la en compte. Bargalló també ha dit que millorarà la dotació de personal de suport al centre.

La qualificació d’Institut Escola, ajudaria a fer front a les despeses de manteniment, que ara van a càrrec de l’Ajuntament, amb el suport de la Generalitat. D’aquesta manera, el consistori seguiria assumint els alumnes d’infantil i primària, i Educació, dels joves de més de 12 anys.

El centre educatiu té actualment 95 alumnes d’entre 3 i 16 anys (prorrogables fins els 18 anys). D’aquests, un 35,2% és de Blanes, el 21,9% de Lloret de Mar i la resta, el 42,8 pertany a altres poblacions, segons ha recordat la presidenta de l’AMPA, Cristina Garrido.

Mario Ros, alcalde de Blanes, ha valorat positivament la visita del conceller a tres centres escolars del poble: Napoleó Soliva, Serrllarga i el ja comentat Ventijol.

Escoltar Bargalló, Garrido i Ros:

 

El Bruc de Riells i Viabrea

El conseller també ha visitat altres centres de la comarca. El primer ha estat l’Institut el Bruc de Riells i Viabrea, on ha mantingut una reunió amb l’equip directiu i ha assistit a un homenatge dels alumnes a un jove de 14 anys, que va patir un accident el mes de gener i va morir.


L’institut té 141 alumnes matriculats d’educació secundària i entre els projectes educatius, destaquen la participació al programa mSchools, o el projecte Robotseny.

 

 

 

 

 

Categories: Ensenyament.